Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, temas hattındaki yoğun nüfuslu bölgelere yönelik işgalci Ermeni saldırılarında iki Azerbaycanlı okul çağındaki çocuk şehit oldu.

Çocuklar, 27 Eylül'de meydana gelen işgalci Ermeni saldırısında öldürülen beş kişilik ailenin üyeleriydi.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında "Dün, Naftalan şehrinde Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından Azerbaycan yerleşimlerinin bombalanmasının ardından bütün bir aile öldürüldü. Ailenin iki üyesinden - Şehriyar Gurbanov (2007 doğumlu) ve kuzeni Fidan Gurbanova (2006 doğumlu) Z. Rustamova'nın adını taşıyan Gaşaltı ve Garagoyunlu köyü okulu öğrencileri" dedi.

Bakanlık, Ermeni tarafının dünden beri Azerbaycan'ın sivil nüfusunu ve altyapısını hedef alarak uluslararası hukukun norm ve ilkelerini, 1949 Cenevre Sözleşmelerini büyük ölçüde ihlal ettiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Naftalan'daki okul çocukları ve Ermeni saldırısı sonucu hayatını kaybeden herkes için başsağlığı diledi.

İşgalci Ermenistan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesi yakınlarında sivillere yönelik yoğun bombardımanı sonucunda yedi Azerbaycanlı sivil öldürüldü ve 30 kişi yaralandı.

İşgalci Ermenistan, 27 Eylül sabah saat 6'da birlikler arasındaki tüm temas hattı boyunca büyük çaplı bir saldırı başlattı ve Azerbaycan ordusunun mevzilerini büyük kalibreli silahlardan, havanlardan ve çeşitli kalibrelerde topçu atışlarıyla vurdu.

Kendi topraklarını savunan Azerbaycan, çatışmaların ilk gününde yedi köyü ve çeşitli stratejik tepeleri işgalden kurtaran bir operasyon başlattı.