BAĞDAT (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Masum ile BM Irak Özel Temsilcisi Kubis başkent Bağdat'ta bir araya geldi.

BM'nin tüm alanlarda yardımlarını arttırması yollarının masaya yatırıldığı görüşmede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı referandumun ve Irak ile IKBY arasındaki sorunların çözümü için yapıcı anlayışın derinleştirilmesi ele alındı.

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Iraklı tüm gruplar arasındaki kardeşlik ruhuna vurgu yaparak, "Iraklıların, terörizmle mücadelede iş birliğini güçlendirmek ve derinleştirmek için diyalog aracılığıyla tüm sorunları çözebileceğine inandığını" ifade etti.

Irak Özel Temsilcisi Kubis de Masum'un referandumla ilgili başlattığı girişimden övgüyle söz ederek, BM'nin tüm alanlarda Irak'ı desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Şii, Sünni, Kürt ve Türkmenlerden oluşan siyasi taraflarla bugün referandum konusunda uzlaşı için bir dizi görüşmelere başladı.

Cumhurbaşkanı Masum, 16 Eylül'de Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümü için "yapıcı diyalog" çağrısında bulunmuştu.