LONDRA (AA) - İngiltere'de geçen hafta cinsel taciz iddiaları üzerine Galler Hükümeti'ndeki görevinden istifa eden siyasetçi Carl Sargeant öldü.

Polis, İşçi Partisi üyesi Sargeant'ın hayatını kaybettiğini ve ölümüyle ilgili soruşturma yürütüldüğünü açıklarken, ailesi ise "tarifsiz bir üzüntü" yaşadıklarını bildirdi.

Carl Sargeant, bir süredir İngiliz siyasetine damgasını vuran cinsel taciz iddialarında ismi geçenler arasında yer alıyordu.

Adının temize çıkarılması için soruşturma yapılmasını isteyen İşçi Partili siyasetçi, iddialar üzerine kabinedeki görevinden cuma günü istifa etmişti.

İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, Sargeant''ın ölümü nedeniyle "büyük sarsıntı ve üzüntü" içinde olduğunu söyledi.

İngiliz The Sun gazetesi, 6 bakanın isminin karıştığı cinsel taciz iddialarına ilişkin haberi manşetine taşımıştı.

Haberde, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'un 15 yıl önce katıldığı bir yemekte ellerini defalarca bir kadın radyo sunucusunun dizlerine koyduğunu itiraf ettiği belirtilmişti.

Sonrasında istifa eden Fallon, sunucu Julia Hartley-Brewer'in dizlerine dokunduğunu ve bunun hemen ardından özür dilediğini ifade etmişti.

İngiliz basını ayrıca, Theresa May hükümetinde görev yapan Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Mark Garnier'in sekreterine cinsel oyuncaklar satın aldırttığını ve uygunsuz dil kullandığını yazmıştı. Yöneltilen suçlamaların doğruluğunu kabul eden Garnier hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Basın ayrıca, eski Galler'den Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Crabb'in de 2013'te Parlamentodaki bir iş için mülakata gelen genç bir kadına cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini öne sürmüştü.