Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın haberine göre, Mun ve kabine üyeleri, başkanlık binasındaki sabah toplantısı öncesi Singapur'da yapılan zirveyi televizyondan canlı olarak izledi.

Mun, toplantıda yaptığı konuşmada, "Ben de bütün gece uyumadım. Umuyorum bu zirve başarıya ulaşacak ve ABD, Kuzey Kore ve Güney Kore ilişkilerinde nükleer silahsızlanma ve barışın hakim olduğu yeni bir yüzyılın da başlangıcı olacak." diye konuştu.

Başkan Mun, dünkü açıklamasında, bu zirvenin uzun bir diyalog sürecinin başlangıcı olduğunun altını çizerek, yıllara dayanan düşmanlık ilişkisinin ve Kuzey Kore'nin nükleer silah probleminin tek seferde çözülemeyeceğini vurgulamıştı. Mun, ayrıca Kore Savaşı'nın resmi olarak sona erdirilmesi için Trump ve Kim ile yakın gelecekte bir görüşme yapmayı planladığını söylemişti.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında 1950'de başlayan Kore Savaşı, 1953'te bir ateşkeş ile durduruldu fakat resmi olarak henüz sona erdirilmedi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, çarşamba günü zirvenin sonucunu bildirmek üzere Seul'u ziyaret edecek.