Fransa, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde birçok noktayı vurması ve buna karşın Gazze'den roket atılmasına ilişkin, sürecin Gazze için kalıcı siyasi bir çözüm bulma konusunda duyulan acil ihtiyacı ortaya çıkardığını bildirdi.

İsrail'in saldırısı Filistinli anne ve bebeğini şehit etti 

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 1 Filistinli şehit oldu

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni sivil kayıpların yaşanmaması için her iki tarafa da ateşkese uyma çağrısında bulunuldu. 

"Bu olaylar Gazze için kalıcı siyasi bir çözüm bulma ve Filistin nüfusunu etkileyen insani krize etkin bir şekilde bir cevap verme konusundaki acil ihtiyacı ortaya koyuyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, bu ihtiyacın da ancak İsrail'in ablukayı kaldırması ve Filistin hükümetinin de Gazze'ye tamamen dönmesiyle karşılanabileceği belirtildi. Fransa'nın Avrupalı ortaklarıyla bu yönde yapılan çalışmaları destekleyeceği kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, çarşamba akşamından bu yana Gazze'de 150'den fazla hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğu, buna karşın Gazze'den de 180 roket atıldığı belirtilmişti.

İsrail'in dün akşamdan itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, hamile bir kadınla 1,5 yaşındaki çocuğunun da aralarında olduğu 3 Filistinli şehit olmuş, en az 12 Filistinli yaralanmıştı.