PARİS 

Annonay kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Bu operasyon Esed'in kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği saldırıya bir karşılık olduğunu düşünüyorum ve uluslararası çapta devam etmeli." dedi.

Operasyonun mümkün olduğu kadar Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Hollande, "Uluslararası iş birliği içinde yürütülecek operasyonun Beşşar Esed'i cezalandırmaya ve yeniden kimyasal silah kullanımını engellemeye yönelik olması lazım." diye konuştu.

Hollande, durumu değerlendirmek amacıyla bu akşam 19.00'da Elysee Sarayı'nda Savunma Konseyi toplantısı düzenleyeceğini ifade etti.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm taraflarla müzakere içerisinde olduklarını belirten Hollande, konuyu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü söyledi. Hollande, "Bu durum ve yaşanan dram nedeniyle artık Suriye'de müzakereleri yeniden başlatma ve siyasi geçişi sağlama olasılığı var." ifadelerini kullandı.

Bu arada resmi ziyaret için Tunus'ta bulunan Başbakan Bernard Cazeneuve de ziyaretini kısa tutarak Paris'e döneceğini açıkladı.