RİYAD (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bir araya geldiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Kral Selman Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Abbas ve beraberindeki heyeti başkent Riyad'daki sarayında kabul etti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konuların yanı sıra Filistin meselesindeki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, ABD'nin Filistin davası konusunda attığı son adımlar ile Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar hakkında Kral Selman'ı bilgilendirdiği kaydedildi.

Abbas ayrıca, uluslararası arenada Filistin'e verdiği desteklerden dolayı Kral Selman'a teşekkürlerini iletti. Kabulün ardından Kral Selman, konuk devlet Başkanı Abbas ve beraberindeki heyet onuruna yemek verdi.

Mısır'da temaslarını sürdüren Devlet Başkanı Abbas, dün sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gelmişti.

Suudi Arabistan ziyaretinde Abbas'a Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin İstihbarat Başkanı Macid Ferec, Diplomatik İşlerden Sorumlu Müsteşar Mecdi el-Halidi, Sınır ve Gümrükler Genel Müdürü Nazmi Mina eşlik ediyor.