KİEV (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı ve Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Kırım meselesi ile ilgili kurulacak uluslararası bir grubun Kırım’ın geri dönüşünün başlangıcı olabileceğini bildirdi.

Ukrayna haber ajansına (Ukrinform) göre, Çubarov, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun BM 72. Genel Kurulu’nda Kırım ile ilgili olarak kurulmasını önerdiği uluslararası gruba ilişkin açıklamada bulundu.

Böyle bir grubun 1994 Budapeşte memorandumunu imzalayan garantör ülkelerden oluşması gerektiğini vurgulayan Çubarov, aksi halde bunun yalnızca gerçekleştirilme fırsatı olmayacak bir girişim şeklinde sona ereceğini belirtti.

Çubarov, "Kendi inisiyatifini kullanabilecek uluslararası bir grubun oluşturulması, Kırım'ın dönüş sürecinin başlangıcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Kırım'ın geri dönüşüyle ilgili herhangi bir girişimin ancak Rusya'nın Kırım'daki müzakere masasına oturmaya zorlayacak yasal düzenlemelerle mümkün olacağının altını çizen Çubarov, Rusya’nın şu anda Kırım ile ilgili bütün müzakereleri engellediğini söyledi.