TAŞKENT (AA) - Çeçenistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Mirziyoyev, Rusya ve Özbekistan arasındaki üst düzey görüşmelerin, ülkeler arasındaki stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin pekişmesine ve belirli içeriklerle zenginleştirilmesine hizmet ettiğini kaydetti.

Kadirov da Mirziyoyev'a teşekkür ederek Mirziyoyev'in ülkedeki milletlerarası birliktelik ve dinlerarası hoşgörünün pekişmesi ve İslam dininin gerçek anlamda yayılmasına yönelik sürdürdüğü siyaseti ve uluslararası girişimlerini yakından takip ettiğini dile getirdi.

Kadirov, ayrıca iki ülke arasındaki çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi ve pekişmesinde faal olarak yer almaya hazır olduğunu vurguladı.

Görüşme sırasında taraflar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin meselelerin yanı sıra karşılıklı ticaret hacminin ve çeşitlerinin arttırılması, ekonomik, kültürel ve insani alanlardaki ortak projeler ve programların hayata geçirilmesi konularının da detaylı olarak masaya yatırıldığı kaydedildi.

Babası merhum Ahmed Kadirov'un eğitim aldığı Taşkent İslam Enstitüsü'nü, Başbakan Yardımcısı Zayır Mirziyev ile ziyaret eden Kadirov, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov ve enstitüsü yöneticileriyle görüştü.

Kadirov, ayrıca ünlü Özbek din alimi Şeyh Muhammed Sadık Muhammed Yusuf'un mezarını ziyaret ederek dua etti.

Kadirov'un temasları kapsamında tarihi Semerkant ve Buhara şehirlerini de ziyaret etmesi bekleniyor.