BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesini neden desteklediklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Kudüs'ün statüsü iki tarafça (İsrail ve Filistin) açıklığa kavuşturulmalıdır. Dışardıan bir çözüm öngörülmemelidir. Biz bu nedenle BM kararında daha önce açıkladığımız pozisyonumuzun altını çizdik.'' ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Trump, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Kudüs tasarısına destek verecek ülkeleri "maddi yardımları kesmekle" tehdit etmişti.

Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu'nda ABD'nin tehditlerine rağmen 9’a karşı 128 oyla kabul edildi, oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.