ST. PETERSBURG (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye Cumhuriyeti, tarihe dayanan dostane ilişkileri, ekonomik, kültürel ve siyasi bağları olan Asyalı ortaklarıyla ikili ilişkilere her zaman büyük önem vermiştir." dedi.

Parlamentolararası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu dolayısıyla Rusya'ya gelen Kahraman, beraberindeki heyetle birlikte, Tavrichesky Sarayı'nda gerçekleştirilen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Toplantısı'na katıldı.

APA üyelerine dönem başkanı olarak ilk defa hitap eden Kahraman, "Türkiye Cumhuriyeti, tarihe dayanan dostane ilişkileri, ekonomik, kültürel ve siyasi bağları olan Asyalı ortaklarıyla ikili ilişkilere her zaman büyük önem vermiştir." ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman, 20-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan APA 10. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, katılımcıları ve Asya-Pasifik Grubu üyelerini APA Genel Kurul'una davet etti.

Öte yandan Kahraman ve beraberindeki heyet KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki heyetle görüştükten sonra Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğunu ziyaret etti.