Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanında bulunan danışmanı Bilal Topçu, Hollanda polisi tarafından tutuklandıklarını açıkladı. 24 TV'ye bağlanan Topçu, Bakan Kaya'nın kendini aracına kilitlediğini söyledi.

"BAKANIMIZ KENDİNİ ARACINA KİLİTLEDİ"

Topçu şunları kaydetti:

Şu anda tutuklanıyoruz. Polisler birazdan gelip bizi karakola götürecekler. Şu an Maslahatgüzar da geldi yanımıza. Birazdan telefonumuzu alabilirler. Bakanımız kendi aracında henüz, kendini kilitlemişti. Az önce yanından geçtik.

"DANIŞMANLAR VE KORUMA POLİSLERİ TUTUKLANDI"

Şu an polis aracı geldi ve bizi bindiriyorlar. Aracın içine doğru giriyoruz. Ben de polis aracına bindim ve arkadaşlarla beraber koruma arkadaşlarla birlikte zırhlı araca bindirildik. Biz 5 araç buraya gelmiştik. Bakanlıktan danışman arkadaşlar koruma polis arkadaşlar ve şoför arkadaşlar da tutuklandı dediler ve şu an zırhlı aracın içerisindeyiz. Sayın Bakan'ın aracını göremiyorum biraz ilerde önünü kapattılar.

"BAKAN KAYA SINIR DIŞI EDİLECEK"

Öte yandan Reuters haber ajansı, Bakan Kaya'nın "İstenmeyen Kişi" ilan edildiğini, aracıyla birlikte çekiciyle Almanya'ya götürülerek sınır dışı edileceğini iddia etti.

Hollanda kamu yayın kuruluşu Nos TV de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını belirtirken, özel RTL kanalı Bakan Kaya'nın, "Persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edildiğini, sınır dışına çıkarılacağını bildirdi.

Kaynak: sondakika.com