Almanya ve Hollanda’nın Türk Bakanların toplantılarına yönelik engelleme girişimlerinin ardından bir hamle de İsveç’ten geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in başkent Stockholm’de bugün yapacağı toplantı için kiralanan salonun sözleşmesinin iptal edildiği ifade edildi. Ancak daha sonra yapılan açıklamada, problemin çözüldüğü bildirildi. Eker, öğleden sonra İsveç’te yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Diğer yandan İsveç Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu sözcüsü Kent Öberg İsveç Radyosu'nun sorusuna verdiği yanıtta ''İsveç'te ifade özgürlüğü vardır, herkes konuşma ve toplantı yapma hakkına sahiptir. Böyle bir izin alınmışsa o toplantı yapılabilir'' diye konuştu.

İSVEÇ'TEN İTİDALLİ DAVRANIŞ

İsveçli yetkililer, Hollanda'nın yaptığını demokrasiye uygun olmadığını anladı. Hollanda'nın yaptığı demokrasi ayıbına ortak olmadı. Türkiye ile ilişkilerin zedeleneceğini düşünerek, yapılan hatadan kısa sürede döndü.

EKER: TOPLANTI YAKIN BİR LOKASYONDA YAPILACAK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Stockholm’de, programı çerçevesinde İsveçteki işadamlarıyla bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı açıklamada,“İsveç programımızda herhangi bir iptal söz konusu değildir. Programımız aynen devam etmektedir. Öğleden sonra yapacağımız toplantı, yer sahibinin uğradığı tehditler üzerine yeri kiralamaktan vazgeçmiş olmasına rağmen yakın bir lokasyonda yapılacaktır. Bu terör örgütü PKK’nın işidir. Bu arada İsveç Hükümetine teşekkür etmek istiyorum“ dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEHDİDİ İŞLETMECİYİ KORKUTTU

Haber 7'nin edindiği bilgilere göre ise, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in bugün İsveç'te yapacağı toplantı salonunun işletmecisinin, terör örgütünün tehditleri sonucu sözleşmeyi iptal ettiği açıklandı. İptalin hükümet ya da devlet kaynaklı olmadığı belirtilirken, 'Türklere kapılarımız her zaman açık' ifadeleri kullanıldı.

Toplantının başka bir salonda yapılacağı ama güvenlik nedeniyle salon yerinin şimdilik açıklanmadığı belirtildi.