Çavuşoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile Japonya ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi için atılacak her adımda desteklerinin tam olacağını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye ile Japonya, geleneksel dostluk ilişkileri çerçevesinde karşılıklı iş birliğini geliştirme noktasında kararlı adımlarını sürdürüyorlar. Bu noktada karşılıklı olarak temasların devam ettiğini biliyorum. Bunların artarak sürdürülmesi çok önemli. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Abe arasındaki dostluk ilişkisi, iki ülkenin gelecekteki işbirliği sürecine çok önemli katkı sağlayacaktır."

Türkiye'nin Asya-Pasifik bölgesindeki en önemli ekonomik ortaklarından biri olan Japonya'nın, 1970'li yıllardan itibaren Türkiye'ye hem teknik altyapı hem de finansal bakımdan çok büyük destek sağladığını belirten Hakan Çavuşoğlu, "Bölgesinin en dinamik ekonomisine sahip Türkiye'de büyük altyapı projeleri var. Dolayısıyla Japon firmalarını bu büyük altyapı projelerine katılmaya davet ediyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Kuzey Kore konusunda Japonya'nın taşıdığı kaygı ve hassasiyeti aynı şekilde paylaştıklarını vurguladı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima ise Türkiye'de göreve başlamasının üzerinden 5 ay geçtiğini anlatarak, bu sürede Bursa başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerini gezme fırsatı bulduğunu söyledi. 

Miyajima, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.