Strasbourg'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Avrupa Konseyi Genel sekreteri Jean-Claude Juncker ile görüşmelerinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu konuşmasında, "İfade özgürlüğü kullanılırken teröre destek verilmemesi gerekir." dedi.

Davutoğlu Avrupa'da İslam karşıtı söylemlere dikkat çekerek, "Avrupa'da İslamofobi sıkıntısı, terör sıkıntısı bulunmaktadır ve Avrupa Konseyi Türkiye'nin de kurucusu olduğu bir kuruluştur. Avrupa Konseyi bizim bu anlamda en yüksek düzeyde temsil edildiğimiz organlardan biridir. Bugün ilk kez oturumda çalışma dili olarak Türkçe konuşmamamızı gerçekleştireceğiz." Dedi. Başbakan Avrupa Konseyi ile bölgedeki barış ve istikrarı sağlamak üzere Türkiye'nin ortak çalıştığını ifade etti. İfade özgürlüğünün evrensel olduğunu ve herkes tarafından uyulması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, "İfade özgürlüğüne herkes tarafından uyulmalıdır. İnsan onuruna yakışır bir biçimde bunlar gerçekleştirilir. İfade özgürlüğü kullanılırken teröre destek verilmemesi gerekir." dedi.

Türkiye'deki mültecilerin misafir edildiğini söyleyen Davutoğlu, "Son 6 yıldır komşuluk mekanizması önemli sıkıntılarla karşılaştı, fakat bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak 2 milyonu aşkın mülteciyi topraklarımızda ağırladığımız için gurur duyuyoruz. Ben ulusumuzla gurur duyuyorum. Suriyelilere karşı İslamofobik bir yaklaşım ülkemizde bulunmamaktadır. Onları ülkemize entegre ettik. Bu sıkıntıların üstesinden gelmek konusunda anlaşmış bulunuyoruz." dedi

DHA