Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da vatandaşlarla yapacağı buluşmanın iptal edilmesinin perde arkası ortaya çıktı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk bakanların Almanya'daki referandum kampanyası etkinliklerinin iptaline ilişkin bir açıklama yapmıştı. Merkel, kararın yerel yönetime ait olduğunu belirtmişti. Ancak işin öyle olmadığı Alman polisi, istihbaratı ve PKK'nın işin içinde olduğu ortaya çıktı.

İLK İPTAL ELYSEE HOTEL'DE

Salon izinlerinin iptal edilmesinin perde arkasına Yeni Şafak ulaştı. Perde arkası şöyle: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hamburg programını en saygın otellerin biri Elysee Hotel'de gerçekleştirecekti. 500 kişilik konferans salonu için Perşembe günü kontrat imzalandı, ücreti ödendi. Programı yapacak yetkililer, Cuma günü otelden çağırıldı. Otel görevlileri, parayı masaya koyup, “kusura bakmayın" dedi.

PKK SALON SAHİBİNİ TEHDİT ETTİ

Bunun üzerine Hamburg'ta Türk vatandaşa ait bir salonla anlaşıldı. Toplantının bu salonda yapılacağı duyuruldu. Akşam saatlerinde terör örgütü PKK, salon sahibinin tehdit etmeye başladı. Telefonda “Seni vurur, mekanını yakarız" tehdidinde bulundular. Teröristlerin telefonuna aldırış etmeyen mekan sahibi, salonun kontratını iptal etmedi.

KELLEMİ VERİRİM VAZGEÇMEM

Programı organize eden kişiler endişelendi ancak salon sahibi vatandaş, “Ben kellemi veririm yine vazgeçmem" dedi. O gece PKK, vatandaşın mekanına saldırdı, duvarlara 'hayır' yazıları yazdı. Ertesi gün ise Alman makamlarından Eyalet Bölge Müdürlüğü'nden görevliler geldi. Alman görevliler, 'Burası böyle bir toplantı yapmaya elverişli değil' dedi. Oysa 20 yıldır ruhsatlı düğün salonuydu.

BURASI TÜRK TOPRAĞI

Programı organize edenler, bir başka düğün salonu sahibi ile görüştü olumlu cevap alınca işlemler için salona gitti. Onlar gidinceye kadar salon sahibini PKK telefonla arayarak “Çocuğunu keseriz" tehdidin de bulunca vazgeçti. Elysee Otel ve düğün salonunun iptal edilmesinin ardından bir Alman dans okulunun salonu ile anlaşıldı. Ancak burası da iptal edildi. Son anda Başkonsolosluk rezidansında yapılmasına karar verildi. Alman polisin konsolosluktan içeriye girmeye çalışması üzerine vatandaşlar, “Burası Türk toprağı, caddenin karşısına geçin" diye tepki gösterdi. Konutun hemen yanında protestocular için alan ayırdı. Çoğu PKK'lı saatlerce “Katil Erdoğan, diktatör Erdoğan" bağırdı. Onları, “Baş koymuşum Türkiye'min yoluna" sesleri ile tekbirler bastırdı.

Kaynak: Yenişafak