Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'ye gelip 25'inde ayrılmak istediği konusunda bilgi geldiğini belirterek, "Biz de programımıza baktık uygun dedik" diye konuştu.

TGRT Haber'de konuşan Çavuşoğlu Avusturya'nın 'radikal ırkçılığın' başkenti olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı'nın Türkiye karşıtı sözlerini 'çirkin' olarak nitelendirdi.

AVUSTURYA'DAN TÜRKİYE KARŞITI HAMLE
"İngiltere, Hollanda, Orta Avrupa ülkeleri gibi, bu ülkelerden esasen Türkiye'yle yakın işbirliği içinde olma arzusu var" diyen Çavuşoğlu, darbe girişiminin ardından Brüksel'de Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı olduğunu hatırlatarak, "Hollanda ve İngiltere'nin dışişleri bakanları da benim oraya davet edilmemi önermiş ancak bu gündeme bile getirilmemiş" dedi.

YUNANİSTAN'IN DARBECİLERİ İADE ETMESİNİ BEKLİYORUZ
Yunanistan'a kaçan darbecilerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Herkes hemen vermesini bekledi. Bu kişileri siyasi sığınma talebinde bulundular. Bu talep görüşülecek. Bu ayın son haftasında bu mahkeme talepleri değerlendirecek. Bizim beklentimiz, zaten anlaşmamız da var, darbecilere siyasi sığınmanın verilmemesidir. Yunanistan'ın da yaklaşımının bu olduğunu görüyoruz. Yunan mahkemelerinden de sığınma talebini reddetmesi ve Türkiye'ye iadesi yönünde karar bekliyoruz." Çavuşoğlu, Yunanistan'a da yakın işbirliği için teşekkürlerini iletti.