Duyduk ki vekil meclisinde bir komisyon kurulacak imiş, vazifesi; faili meçhul cinayetleri gün yüzüne çıkartmakmış. Faili malum olanları yani sokakta, mecliste, köşelerde gezen katilleri neyleyeceğiz ey meclis-i mebusan, söyle.

Sen de dinle sevgili ülkem...

Adalet mülkün temeliyse ve salınan terörist ekâbirin dam yatağında hukuk devleti yatıyorsa, ses ver, ‘Adalet'i partisine isim yapmış bakan efendi, adalet mülkün temeli midir?

Sen de dinle sevgili ülkem...

Bilirim ki vekil olan bir adam ayda 10.000 Türk Lirası kadar maaş alır. Lakin harcamasına nazar ettiğimizde bu paranın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bir de seçim dönemlerinde vekillerinin yaptığı harcama karşısında dilimiz lâl olur, seyreyleriz israfı. Sen söyle ey büyük muhasip, bu para nasıl amorti edilir.

Sen de dinle sevgili ülkem...

‘Memleket elden gidiyor', ‘satıldı', ‘bölündük' diyen yanım sana soruyorum; bu memleket gerçekten bizim elimizde miydi? Bizim miydi gerçekten? Sana soruyorum, söyle.

Sen de dinle sevgili ülkem...

Ilımlı İslam adıyla, küfrü alkışlayan, zalime ve zulme diyalog davetiyesi çıkaran ve hatta kimseye zalim ve hiçbir mezalime zulüm demeyen bil cümle zevat; sözüm size, ‘Allah indinde Hak Din İslam'dır' ayeti kerimesi neden Cuma Hutbelerinde artık söylenmez oldu. Nerde Cevap... Konuş.

Sen de dinle sevgili ülkem...

Kişi başına düşen gelirin arttığından bahsedilir. Ya kişi başına düşen gasp, tecavüz, esrar... Söyle ey ehli vicdan; kalemle işlenmiş cinayetler azaldı mı? Günah reklamları sevap sohbetlerinin arasında değil mi? Söyle...

Sen de dinle sevgili ülkem...

Edepsiz edebiyat, ilahsız- Allahsız- ilahiyat, âlimlerine Dağıstanlı Abdulfettah Efendi'nin şu sözünü bir hatırlatıvereyim; Âlemde, âlimlerin yağcılığı olmasaydı, zalimlerin zulme cesaretleri olmazdı. Hadi bir söz söyle ısmarlama yazan badem bıyık...

Sen de dinle sevgili ülkem...

Yahu bu arada, iş bu noktaya gelecekti de Ahmet Kaya neden Paris'te öldü.

Dinle sevgili ülkem...