AKP'ye vurmak için o yetmez bu yetmez şöyle vurmak lazım diye akıl veren A.Hakan Coşkun ile eski patronu ve Hürriyet Gazetesi yalan söylüyor derken elinde Hürriyet gazetesi ve Hürriyet Gazetesi stüdyolarında CNN'de konuştukça kendini çok daha iyi tanıtan Dursun Uyar'ın Yimpaş ile ilgili yaptıkları programda olmayan tek şey seviye,ciddiyet ve insanlıktı...!

Aslında "Senin adında Muhammet hadi git de para topla bakalım" derken her şeyi özetleyip kendisinin ve bağlı olduğu Milli Görüş'ün din,iman ve inanç ile ne kadar alakalı olduğunu açıkça ortaya koymuş oluyordu.Konuşulan her şey ayrıntı ve laf kalabalığı ile zihin karıştırıp kafa bulandırmak ve işin aslından uzaklaştırmaktan başka bir şey değildi. Orwin Lazlo 1969 yılında Adil Düzen,Milli Görüş ve Türkiye Milli Kültür Vakfı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı gibi yapılanmaları Birleşmiş Milletler Yeni Dünya Düzeni Komisyonu çerçevesinde oluştururken işte Yimpaş ile bu gün elde edilen sonuçlar için çalışıyordu.Aslında bu gün Yimpaşzedeler ön planda tutulan Dursun Uyar'a değil Dursun Uyar eliyle Milli Görüş ve siyasi yapılanmaların faaliyet alanlarıyla oluşturulan misyonu sorgulamalılar. Bu misyonu  kullandırıp saf Müslümanların aslında kendileri içinde çıkar ve menfaat beklentilerini samimiyetleri içinde gizlemenin bedeli çerçevesinde tamamen İslami güven ve misyon algılaması nedeniyle hatta belge ve kayıt dahi aramadan paralarını bu yapılara aktarmaya kefil olarak görülen Prof.Dr.Necmettin Erbakan'a göstermeleri lazım. İşte İslam ülkelerinde kurulmalıdır denen Milli Görüş enstitülerinin gerçek örneği ve başarısıdır bu Yimpaş Holding organizasyonu. ESAM'ın eseridir Yimpaş. Abdullah Örnek'ten rahmetli İlyas Arslan'a,Muti Yavuz'dan daha nicelerine hemen hemen hepsi Milli Görüş ve Necmettin Erbakan'ın tedrisatından geçen isimler olarak Yimpaş organizasyonunun her kademesinde vardırlar. Kadir Şöhret,2001 Martında Musa Narin ve Musa Narin'in misyon örnekleri "Gelenekçiler'' nitelemesiyle yenilikçiler tarafından uzaklaştırıldıklarında neredeydi.Neden o zaman o da onlarla birlikte ayrılmadı da 2005'e kadar Mercedese binip 5 milyarlık maaşı almaya devam etti.2001'de bu gün söylenenlerde daha ileri, İlyas Araslan'ın söylediklerinde haberdar değil miydi.Herkes sadece rolünü oynuyor.Cumhuriyet gazetesinden İbrahim Yıldız bu gün söylenenlerde çok daha fazlasını ve hatta basra badül harap olmadan belki de yapılacak bir şeyler varken bir çok şeyleri fazlasıyla biliyor fakat bunları bugün kamuoyu ile paylaşmaktansa saklamayı ve gizlemeyi daha uygun görüyordu.İlhan Selçuk ve Ülker'in de bilgileriyle... 5 sene önce bu gün konuşulanlardan çok daha fazla konuşulacak şeyleri gizleyenler sadece A.Hakan Coşkun'a CNN de reyting sağlayacak ve sadece laf kalabalığından öteye geçmeyecek konuşmaları 5 sene gecikmeyle kavuklu ve pişekar edalarıyla yapıyorlardı.

Cübbeli Ahmet,Yimpaş ve Dursun Uyar KanalTürk'te Ülker'e ortak olan Yasin El-Kadı ve Haluk Ulusoy hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması tartışmaları küllüm Fransa'ya boykot tartışmaklarını ne de çabuk gargaraya getirdi. Haluk Ulusoy, Kuvayımilliye cephesinde ki KanalTürk'ün, El-Kaide, El-Kadı ve Ülker bağlantısı yayınlarıyla Ülker Grubunun üzerine gitmesi, Ülker Grubu'nun Yimpaş,Dursun Uyar olayında olup olamayacağı, (ki Ülker Grubu, Murat Ülker ve Bisküvi,ç ikolata, Cola-Turka gibi bilinen tanınan gruptan ziyade 2003'te Habertürk'te Uğur İpekçi mahlasıyla Ülker'leri Kırımçak Yahudisi, Yahudi dönmesi avdeti ve aslında gerçek Kabalacı fanatik Yahudiler) diye sunmaya çalışan ve bu yazılar yetmemiş gibi Soner Yalçın'ın "Sağır Odalar"da Afşar Kırımlı benzetmesiyle Abdurrahman Selçuk Berksan ve hanedan aynası ile TMKV, Konrad Adenaur ve Tarikatlar göndermesiyle bir şeyler mi anlatmaya çalışıyor, anlaşılamıyor.

Kaldı ki El-Kadı'nın Ülker'le ortak olması ile G.W.Bush'un eski CIA başkanının,El-Kaidenin lideri diye sunulan Usame Bin Ladin'in kardeşleriyle petrol ve telekomünikasyon işlerinde ortak olması arasında bir fark yoktur.Kaldı ki KanalTürk Ülker için bu iddiaları dile getirirken Uğur İpekçi'nin Yahudi Kabalacı Ülker-Berksan'lar hakkındaki iddialarından hiç bahsedemiyor.

Ülker, Murat Ülker, 150 bin ortağını mağdur eden Yimpaş-Aytaç'ın değerinin çok altında satılan Alibeyköy deposunun satışını 350 milyarlık bir alacağından sebep ipoteğini kaldırmayarak engellemekte.Hatta ipotek karşılığı Kanal 7 binasının 1/3 ini devren almasına rağmen 6 milyon dolarlık alacak karşılığından vazgeçip 12 milyon dolar talep edip Yimpaş'a presiyle,Yimpaş Holding Dursun Uyar iddialarının ortaya sürülerek AKP'nin yumuşak karnı gibi algılattırılabilecek oluşumları ilginç.

Bu ilginçlikle birlikte Haluk Ulusoy iddiaları ve KanalTürk'ün teröristleri finanse eden El-Kadı Ülker bağlantısı imasıyla yine Ülker-AKP ilişki yumuşak karnı algılattırmaları bayağı karışık gibi. Acaba A.Hakan Coşkun AKP'ye oralardan vuramazsınız derken yaptığı bu programla ne demek istiyordu. Kippa giyilmiş miydi yoksa giyilmemiş miydi. Uğur İpekçi'nin söyledikleri doğrudur dersek ki El-Kadı ve El-Kaide Usame Binladin de Bush'ların ortağı olduğuna göre yok aslında birbirlerinden farkları hepsi Osmanlı Bankası olunca sanki Ülker-Yimpaş-Ulusoy'lar arasında bir çatışma varmış gibi sunulmaya çalışılanlar ne ola ki.

Acaba Skal ve Rotary Masonlarının düzenledikleri toplantıda yine Masonlardan ödül alarak ABD ve AB'ye çatan Hurşit Tolon ne diyordur bütün bu olanlar hususunda.

Kimbilir...

Mustafa Fazlıoğlu

[email protected]

*******

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı  [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

- - - -