spacer header
spacer
spacer
spacer
spacer
İsmail ŞAHİN
Abant Platformu mu, Kürtçülük Platformu mu?...
Doç. Dr. Mehmet Günal
Parmak Demokrasisi ve TRT Kanunu Değişikliği
Mete KILIÇ
Erciyes Dağı Yerinde Duruyor
Prof.Dr. Metin ERGUN
Marmaris'e Değer Kaybettiriliyor
Cihan TÜRKER
BAKALIM NE ÇIKACAK...
spacer
spacer
09 Temmuz 2008 04:18
spacer
spacer
Ana Sayfa
Siyaset
Güncel
Güvenlik
Dünyadan
Dış Politika
Ekonomi
Spor
Eğitim-Gençlik
Yaşam
Bilim
Sağlık
Çalışma Hayatı
Kültür-Sanat
Basından
Medya
Özel Haber
Dosyalar
Yazarlar
Röpörtajlar
Son Dakika
YAZARLAR
Ulvi YöNTER
Ahlak Üzerine Düşünceler...
Memet AKBAŞ
Ergenekon ile Susurluk efsanesi çöktü…
Arif OKTAY
CUMBAYAN
Haftanın Okunanları


 
DTP, PKK'nın elinden kurtuluyor mu?
18 Mayıs 2008 11:59

Yıldıray Çiçek'ten PKK-DTP ilişkisine iklişkin önemli tespitler...


AHMET TÜRK: PKK KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

18-Eylül-2007 tarihinde "Esir ve Köleler Kurtarılmalı" başlıklı bir yazı yazmış ve DTP'li birçok siyasetçi ve partilinin PKK'nın elinde esir ve köle olduğunu, devletin bu konuda ciddi bir proje gerçekleştirerek, bu esir ve köleleri, PKK'nın elinden kurtarması gerektiğini vurgulamıştım.

O yazı içerisinde, DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk'le ilgili de şöyle bir tespit yapmıştım:

"Türk Devleti öncelikle büyüklüğünü göstererek, DTP'lileri (AB)-(D)ullah Öcalan'ın elinden kurtarmalıdır. O ruh hastasının elinden kurtarılacak her DTP'li belki de hatalarının farkına vararak, Öcalan'la birlikte Türk milletine acı yaşatma ortaklığından vazgeçecektir. DTP'liler belki iç dünyalarında, devlet tarafından uzatılacak bir el beklemektedir. Yoksa toprak ağası olan, şatolarda yaşayan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ruh hastası (AB)-(D)ullah Öcalan ile ne işi olabilir? Devleti yönetenler, bunlara tavizler vermek yerine, olaylara bu yönden bakarak çözüm yolları aramalıdırlar."

Ahmet Türk, sanırım ruh hastası (AB)-(D)ullah Öcalan'dan kurtulmaya karar verdi ki, çapulcu Celal Talabani'nin örgütünün resmi internet sitesine verdiği özel demeçte, "Açık ve net söylüyorum. PKK'nın silahlı mücadelesi Kürt halkına zarar veriyor. Eğer bu konuda fazla ısrarcı olursak halkımızdan koparız" dedi.

Ahmet Türk'ün "PKK Kürtlere zarar veriyor" demeci çok önemlidir. Bu demeç üzerinde durulmalı ve DTP içinde, PKK tarafından esir tutulan kölelerin olduğuna dair bir mesaj verildiği anlaşılmalıdır.

Ahmet Türk, sonradan "PKK Kürtlere zarar veriyor" şeklinde bir demeçte bulunmadığını söylese de, bu ifadelerin ses kaydı, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesinde mevcut bulunmaktadır.

Ahmet Türk, PKK elinde esir ve köle olmanın psikolojisinde yine bir korku ve tedirginlikle inkâra kalkışıyor ama "PKK Kürtlere zarar veriyor" ifadesi, PKK adına siyaset yapan DTP çatısı altından çıkmış tarihi bir sözdür.

PKK'nın, Türk Milleti'nin bir parçası olan Kürtlere verdiği zararlar, tarihi gerçeklerle zaten ortadadır.

Ahmet Türk'ün "PKK Kürtlere zarar veriyor" sözü malumu ilandan başka bir şey değildir. Ama PKK elinde esir ve köle durumunda olup da, bunu söylemek cesaret isteyen bir durumdur.

(AB)(D)ullah Öcalan'ın ömrü, Türk milletine karşı kahpelik ve alçaklık yapmakla geçtiği gibi, en çok da Kürtlere zulümlerle, kötülük yapmakla geçmiştir.

Bu kahpeler, on binlerce askerimizi, polisimizi şehit ettiği gibi, on binlerce masum ve mazlum Kürtleri de okulunda, camisinde, fabrikasında öldürmüştür.

Öyle ki, (AB)(D)ullah Öcalan denen ruh hastası kahpe, bir dönem PKK'nın siyasi uzantılığını yapan partiye destek isterken "HEP'e destek vermeyen Kürdün tavuğuna kadar öldürün" emri veren canidir.

O ruh hastası, PKK militanlarına "Otoritemizi kabul etmeyenlerin evdeki faresine kadar başını ezin, göçertin.

O topraklarda tarafsız kimse olmaz, ya bizdendir yada düşman"
şeklinde talimat vererek, emperyalizmin kucağına oturarak, Kürtleri nasıl kanlı planları için kullanmaya ve sindirmeye çalıştığını göstermişti.

Kürdün, evindeki tavuğuna, faresine kadar bu kini taşıyan APO'nun, Kürt kökenli insanlarımıza neler yaptığı arşivlerde bulunmaktadır.

"PKK Kürtlere zarar veriyor" diyen Ahmet Türk, doğru bir tespit yapmıştır. Keşke bu doğru tespitinde devam etse, hiç değilse şu saatten sonra soyadına yakışır bir düşünce tarzını benimsese... Kazanan Türk milleti ve hatta en çok Kürtler olacaktır.

"PKK Kürtlerin hakkını savunuyor" diyen kim varsa da, onlar hem Türk milletine, hem Kürtlere en büyük kahpeliği yapıyor ve zarar veriyor demektir.

Türk milletinin kardeşliği, birliği ve bütünlüğü için Türk-Kürt el-ele vererek, PKK denen pislikten kurtulmalıdır.

Türk Devleti, pisliği kökten temizleme konusunda akılcı, mantıklı projeler üretmelidir. Tekrar tekrar söylüyorum PKK'nın elindeki tarif ettiğim esirler, köleler kurtarılmalıdır.

Ama her şeyden öte, "Sayın Öcalan" diyebilen, PKK'nın kavramlarını iktidarlarında hayata geçirmeye çalışan, "Kürdistan'dan gelen bilgiler bizi memnun ediyor" diyen, "Türkiye, 36 etnik kökenden oluşan mozaiktir." diyen, Apo'yu idamdan kurtardıkları yetmiyor gibi, İmralı'dan bile çıkartacakken yakalanan, Diyarbakır'ı ABD'nin projesi çerçevesinde, merkez yapacağını söyleyen, Türk kimliğine savaş açan, Barzani ve Talabani dostluğunu her şeyin üzerinde gören bu iktidardan kurtulmanın, mantıklı projeleri hayata geçirmenin başlangıcı olduğunu da herkes anlamalıdır.

Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kürtlere en büyük iyilik, PKK'ya bu şekilde taviz veren iktidardan kurtulmak ve PKK'ya hizmet verir durumdaki DTP'nin içindeki esir ve köleleri kurtarmak olmalıdır.

ABD ve AB yörüngesinde siyasi uydu gibi çalışan AKP ve DTP'den Türk milletinin kardeşliğine, birliğine daha fazla zarar vermemeleri adına kurtulmak mecburiyettir.

Bunu sağlayacak da, Türk Milletinin kardeşliğinin sarsılmaz birlikteliğidir.

Yıldıray Çiçek / Ortadoğu

Yorumlar:

Yalnızca üyeler yorum yazabilir.
lütfen giriş yapın yada üye olunuz.

www.etikhaber.com!

Bu haber 239 defa okunmuştur.
Yazdır E-Posta
 
 Favorilere Ekle
 Açılış Sayfam Yap
ANKET
Türklüğe hakareti yasaklayan 301 değiştirilmeli mi?
  
ÜYE GİRİŞİ
Kullanıcı Adı

Şifre

Beni hatırla
Şifre Hatırlatıcı
Hala hesabınız yok mu? Oluşturmak için
YAZARLAR
Arif Kaan YALÇIN
PARİSLİ ALİ EFENDİ
Hamit DİZMAN
İlk yarı Galatasaray için nasıl geçti?
Uğur ARABACI
Tadını çıkarın...
Ali Kemal SEVİNÇ
İnönü’de Hakem Skandalı
Günün Okunanları
eXTReMe Tracker


spacer
spacer
 



www.etikhaber.com ©2005

Haberleriniz icin haber@etikhaber.com adresinden ulaşabilirsiniz
    spacer