spacer header
spacer
spacer
spacer
spacer
İsmail ŞAHİN
Abant Platformu mu, Kürtçülük Platformu mu?...
Doç. Dr. Mehmet Günal
Parmak Demokrasisi ve TRT Kanunu Değişikliği
Mete KILIÇ
Erciyes Dağı Yerinde Duruyor
Prof.Dr. Metin ERGUN
Marmaris'e Değer Kaybettiriliyor
Cihan TÜRKER
BAKALIM NE ÇIKACAK...
spacer
spacer
09 Temmuz 2008 04:12
spacer
spacer
Ana Sayfa
Siyaset
Güncel
Güvenlik
Dünyadan
Dış Politika
Ekonomi
Spor
Eğitim-Gençlik
Yaşam
Bilim
Sağlık
Çalışma Hayatı
Kültür-Sanat
Basından
Medya
Özel Haber
Dosyalar
Yazarlar
Röpörtajlar
Son Dakika
YAZARLAR
Ulvi YöNTER
Ahlak Üzerine Düşünceler...
Memet AKBAŞ
Ergenekon ile Susurluk efsanesi çöktü…
Arif OKTAY
CUMBAYAN
Haftanın Okunanları


 
Bu seçim tartışılır: Yamaç Yılın Rektörü!
12 Mayıs 2008 08:59

Yaklaşık bir ay sonra rektörülük seçimi yapılacak Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç yılın Rektörü seçildi. Meclis haber Dergisi'nin zamanlaması ve kriterleri merak konusu olan seçimi manidar bulundu.


Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç yılın Rektörü seçildi. Meclis haber Dergisi'nin hangi kriterle yaptığı merak konusu olan seçim herkesi şaşırttı...

Yaptığı icraatlar kamuoyunda tartışma konusu olan Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç Meclis Haber Dergisi tarafından yılın rektörü seçildi. Rektör, ödülünü Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından teslim aldı.

Bilindiği gibi Yamaç, 10. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer tarafından Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın üçte biri kadar oy almasına rağmen (Ayhan 1064, Yamaç 366 oy almıştı) Rektörlüğe atanmıştı.

Öğretim üyelerini tehdit etmişti

G.Ü Rektörü Kadri Yamaç atandığı günlerde Üniversitesi'ne bağlı Teknik Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyelerini ekranlar karşısında tehdit ederek, "kiminle görüştüğünüzü sesli olarak biliyorum" demişti. Yamaç'ın açıklamaları daha sonra yargıya intikal ettirilmiş hakkında soruşturma açılmıştı.

Yamaç'ın ilginç rekoru

Kadri Yamaç görev yaptığı dört yıllık sürede ilginç bir rekora da imza attı: dava rekoru. Bu dönemde Yamaç'ın icraatları sık sık yargıya intikal etti. Yamaç'ın icraatları ile ilgili bugüne kadar 1194 dava açıldı.

Bu davalar arasında "usülsüz sözleşme feshi", "mahkeme kararlarını uygulamama" gibi konular öne çıkıyor.

Gazi Üniversitesi'nde 1600 öğretim üyesi olduğu  dikkate alınınca, 1200 davanın bir rekor olduğu, Rektör'ün bu açıdan belki de tüm üniversite tarihimizin "Rektörü" olduğu ortaya çıkıyor.

Gazi'nin ismini "İş Hanı"na verdi!

Rektör Yamaç'ın bir diğer özelliği geçtiğimiz günlerde Etik Haber'de de haber konusu olan Üniversite arsalarını "Yap-Sat" müteahhitlerine kat karşılığı vermesi. Eski Rektör Ayhan döneminde Üniversitenin Fakülte ve Kolejlerinin inşaatı için alınan arsalar tek tek müteahhitlere verildi.

Maltepe'de alınan Kolej arsasına işhanı yapılarak ismi de "Gazi" İşhanı yapıldı. Kolej arsasının işhanı yapılmasının yanında GAZİ isminin işhanına verilmesi büyük tepki toplamıştı.

Trilyonluk arsa AKP'ye yakın müteahhite verildi

Ayrıca Çukurambar'da bulunan, Fakülte binası için alınan kıymetli arsalar "kat karşılığı" müteahhite verildi. İddialara göre arsaların verildiği firma, TOKİ'den de büyük işler alan AKP'ye yakın bir firma. Çukurambar'da ortalama daire fiyatlarının 450 bin YTL civarında olduğu dikkate alınınca bu "alış-veriş"in kıymeti ortaya çıkıyor.

Aynı şekilde Söğütözü'nde bulunan, Üniversitenin doğası gereği "eğitim için alınan" kıymetli arsalar da kat karşılığı müteahhitlere verildi.

Rektörlük öncesi Üniversite arsalarının AKP ile isimleri anılan müteahhitlere verilmesi "yılın rektörü"nün "şark kurnazlığı" olarak yorumlandı...

Zamanlama Garip...

Geldiği günden beri "icraatları" tartışılan Rektör Yamaç'ın Gazi Üniversitesi Rektörlük seçimlerine 1 ay kala yılın rektörü seçilmesi "manidar" bulundu. Meclis Haber Dergisi ayrıca en başarılı siyasetçi olarak Tayyip Erdoğan'ı, En başarılı bakan olarak Hüseyin Çelik'i, "En demokratik siyasetçi" olarak DSP genel başkanı Zeki Sezer'i seçti.

Geçtiğimiz yıl da "Yolsuzluk zanlısı" yılın rektörü seçilmişti

Bazı basın-yayın grupları tarafından hangi kriterlerle yapıldığı belli olmayan "Yılın Rektörü" seçimleri geçtiğimiz yıl da hep tartışma konusu olmuştu. 2007 yılında hakkında yolsuzluk iddiaları ile ağır cezada dava açılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan yılın Rektörü seçilmişti.

Etik Haber

Yorumlar:

Yalnızca üyeler yorum yazabilir.
lütfen giriş yapın yada üye olunuz.

www.etikhaber.com!

Bu haber 1986 defa okunmuştur.
Yazdır E-Posta
 
 Favorilere Ekle
 Açılış Sayfam Yap
ANKET
Türklüğe hakareti yasaklayan 301 değiştirilmeli mi?
  
ÜYE GİRİŞİ
Kullanıcı Adı

Şifre

Beni hatırla
Şifre Hatırlatıcı
Hala hesabınız yok mu? Oluşturmak için
YAZARLAR
Arif Kaan YALÇIN
PARİSLİ ALİ EFENDİ
Hamit DİZMAN
İlk yarı Galatasaray için nasıl geçti?
Uğur ARABACI
Tadını çıkarın...
Ali Kemal SEVİNÇ
İnönü’de Hakem Skandalı
Günün Okunanları
eXTReMe Tracker


spacer
spacer
 



www.etikhaber.com ©2005

Haberleriniz icin haber@etikhaber.com adresinden ulaşabilirsiniz
    spacer