spacer header
spacer
spacer
spacer
spacer
İsmail ŞAHİN
Abant Platformu mu, Kürtçülük Platformu mu?...
Doç. Dr. Mehmet Günal
Parmak Demokrasisi ve TRT Kanunu Değişikliği
Mete KILIÇ
Erciyes Dağı Yerinde Duruyor
Prof.Dr. Metin ERGUN
Marmaris'e Değer Kaybettiriliyor
Cihan TÜRKER
BAKALIM NE ÇIKACAK...
spacer
spacer
09 Temmuz 2008 04:25
spacer
spacer
Ana Sayfa
Siyaset
Güncel
Güvenlik
Dünyadan
Dış Politika
Ekonomi
Spor
Eğitim-Gençlik
Yaşam
Bilim
Sağlık
Çalışma Hayatı
Kültür-Sanat
Basından
Medya
Özel Haber
Dosyalar
Yazarlar
Röpörtajlar
Son Dakika
YAZARLAR
Ulvi YöNTER
Ahlak Üzerine Düşünceler...
Memet AKBAŞ
Ergenekon ile Susurluk efsanesi çöktü…
Arif OKTAY
CUMBAYAN
Haftanın Okunanları


 
AKP'li Fırat'a eroin şoku
11 Mayıs 2008 00:00

Fırat'ın bir dönem ortak olduğu şirkete ait TIR, 89 kilo eroinle yakalandı.


Şubat ayında Hollanda’ya narenciye götüren bir TIR’da 89 kilo eroin yakalandı. TIR’ın AKP’li çok tanınmış bir milletvekilinin ortağı olduğu şirkete ait ürünü taşıdığı iddiası Ankara’yı karıştırdı.

Dedikoduların odak noktasındaki Menas adlı şirketten AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın 2007’de ayrıldığı anlaşıldı. Eroinle, tıra iş veren ve malını taşıtan Menas şirketinin bir bağlantısı da çıkmadı.

Şubat ayında Kapıkule sınır kapısında Hollanda’ya narenciye taşıyan bir TIR’da arama yapan Kaçakçılık-İstihbarat ve Narkotik ekipleri TIR’ın soğutucu fanına zulalanmış tam 89 kilogram eroin ele geçirildi. Söz konusu TIR’ın yüklemesini Mersin’den yapması, malın da Menas adlı şirkete ait olması, bu polisiye gelişmeyi bir anda Ankara’nın en çok konuşulan konusu yaptı.

Zira Menas şirketinin AKP’li çok tanınmış bir milletvekiline ait olduğuna dair spekülasyonlar olayı renklendirmişti. Kulaktan kulağa yayılan dedikodularda, yakalanan eroin ile Menas şirketi ve ortağı ünlü milletvekili birlikte anılmaya başlandı.

Oysa Menas şirketinin ortağı olduğu düşünülen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, milletvekili seçildiği 1999 yılında ana şirket Menas A.Ş’de kendisine ve ailesine ait toplam yüzde 40 hissesini, şirketin ana ortağı Abdülkadir Gürüz’e satmıştı. Menas’ın paketleme ve yıkama tesislerini işleten şirketteki ortaklığı ise 2007’de bitmişti. Dengir Mir Mehmet Fırat şirketle ilgili gelişmeleri dün şöyle aktardı:

“1999 yılında milletvekili seçildikten sonra Menas A.Ş ile ilişkimi bitirdim. Hisselerimi ortağıma devrettim. Ancak o firmanın bir paketleme ve yıkama tesisi vardı, oradaki ortaklığım devam etti. Onun karşılığında yılda 20 bin euro kira bedeli alınıyordu. Orada yüzde 30 benim, yüzde 5’er de iki kızımın olmak üzere ailemizin toplam yüzde 40 hissesi vardı. O hisseleri de 2007 yılında sattım ve bunun bedeli olan 400 bin dolar, İş Bankası TBMM şubesindeki hesabıma yattı. 2007’den beri bu şirketle hiçbir ilişkim, hukuki ve ticari bağım yoktur.”

İhracatçının kaderi bu

Menas A.Ş’nin yüzde 60 ile ana ortağı iken, Fırat ailesinin yüzde 40 hissesini de alarak şirketin yüzde 100’üne sahip olan Abdülkadir Gürüz de Dengir Mir Mehmet Fırat ile olan iş ilişkisinin 1999 yılında bittiğini söyledi. Fırat’ın milletvekili seçildikten sonra kendisine gelerek “Bu işte sermayeyi sen koyuyordun, ben çalışıyordum. Ancak şu andan sonra çalışmam mümkün değil. Fiyatını sen belirle, hisselerimi devral” dediğini aktardı ve “Benim oğlum da okulu bitirmişti. Hisse devrini 30 Eylül 1999’da yaptık ve bu tarihten sonra da işlerin başında hep oğlum oldu” diye konuştu.

Gürüz, kendi firmalarına ait portakal ve greyfurtu taşıyan tırda eroin bulunması ile ilgili olarak da “Bu hemen hemen tüm ihracatçıların kaderi” diye konuştu. Avrupa’ya ihracatta zaman zaman 20 değişik lojistik firması ile çalıştıklarını söyleyen Gürüz, 89 kilogram eroinin kendi mallarını taşıyan TIR’da yakalanmasından sonraki gelişmeleri de şöyle aktardı:

“Mevsimsel olarak ihracatın arttığı dönemlerde Avrupa’ya gidecek TIR ya da kamyon bulmak zorlaşıyor. Seçici olmaya çalışıyoruz ancak taahhütlerimizi yerine getirebilmek için bazen farklı nakliye şirketlerini de devreye sokuyoruz. Böyle bir olay olduğunu Kapıkule’deki yetkililer arayarak bize bildirdiler. TIR’daki ürünle ilgili olarak da bize ’Bu milli servettir, haram olmasın, gelin malınızı alın’ dediler. Bizi olayla hiçbir şekilde ilişkilendirmediler. Zaten kendileri ile sadece bu görüşmeyi yaptık.”

Abdülkadir Gürüz bu tip olayların ihracat yapan her firmanın başına gelebilecek olağan bir durum olduğunu da iddia etti. Gürüz ,“Eroinler TIR’ın zulasında değil de bizim ürünün içinde de çıkabilirdi.” diye konuştu.

Nakliyeci sabıkalı çıktı

Eroİnİn bulunduğu tırın şoförü Cezayir H. ve nakliye firmasının sahibi Mehmet Şerif T.’nin daha önce de eroin kaçakçılığından sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Liceli olduğu öğrenilen nakliye firmasının sahibinin, soyadını değiştirerek kaçakçılık işine devam ettiği belirlendi.

Vatan
 

İLGİLİ HABER

Eroinleri yakalanan ünlü siyasetçi kim?

Yorumlar:
R.T.E SAVUNSUN BUNUDA
Yazar asil ırk TÜRK on 2008-05-14 13:24:52
SIFATINDA HAYIR YOK .......!!! DOĞALDIR HER B... YER BUNLAR AKP'li İŞTE.... VARDIR BİR SAVUNMALARI ÇOCUKLARA ŞEKER TAŞIYOR DERLER....
KİMDEN BAHSEDİYORUZ?
Yazar yataganli on 2008-05-11 14:41:59
Türkle ilgili düşüncelerden,kişilerden ve hatta kelimelerden bile rahatsılık duyan hiçbir özelliği ile bizlere benzemeyen birisi..Genelde bunlar için herşey mübah oluyor.Allah(C.C.)bizleri bunlardan korusun.
Kimdir Dengir Mehmet Fırat ?
Yazar kursad_56 on 2008-05-11 09:49:05
Dengir Fırat\'ın böyle bir şey yapması gayet doğal bişey, 
 
Bu adam kim, 1925\' te Devlete isyan edip İdam edilen Şeyh Sait\'in Torunu değil mi ? 
 
Ne bekliyorsunuz, Memleketi çökertmek için para lazım, Uyuşturucudan kazanıyorlar.
NORMAL !!!
Yazar ALERYA on 2008-05-10 21:27:14
BU TİPLER İÇİN YADIRGANACAK BİR DURUM DEĞİL !!!

Yalnızca üyeler yorum yazabilir.
lütfen giriş yapın yada üye olunuz.

www.etikhaber.com!

Bu haber 3616 defa okunmuştur.
Yazdır E-Posta
 
 Favorilere Ekle
 Açılış Sayfam Yap
ANKET
Türklüğe hakareti yasaklayan 301 değiştirilmeli mi?
  
ÜYE GİRİŞİ
Kullanıcı Adı

Şifre

Beni hatırla
Şifre Hatırlatıcı
Hala hesabınız yok mu? Oluşturmak için
YAZARLAR
Arif Kaan YALÇIN
PARİSLİ ALİ EFENDİ
Hamit DİZMAN
İlk yarı Galatasaray için nasıl geçti?
Uğur ARABACI
Tadını çıkarın...
Ali Kemal SEVİNÇ
İnönü’de Hakem Skandalı
Günün Okunanları
eXTReMe Tracker


spacer
spacer
 



www.etikhaber.com ©2005

Haberleriniz icin haber@etikhaber.com adresinden ulaşabilirsiniz
    spacer