EtikHaber

Click on the slide!

MHP Şanlıurfa'da miting yapıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat" adı altında ilkini Ankara'da düzenledikleri programın ikincisini, 27 Mart'ta…

Click on the slide!

Bahçeli: Millet sana hakkını helal etmeyecek

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, işsizlik üzerinden iktidara yüklenirken, Başbakan Erdoğan'a, "Sana bu millet hakkını helal etmeyecek" dedi..

Click on the slide!

ELAZIĞ'DA DEPREM!

Elazığ'da sabaha karşı 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi...

Click on the slide!

Bahçeli: Erdoğan ABD taşeronluğundan vazgeçmelidir

MHP Lideri Bahçeli "AKP Hükümetinin, uluslararası ilişkilerdeki teslimiyetçi ve pısırık siyaseti ülkemizi her geçen gün yeni bir batağa sürüklemektedir." dedi.

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

ARKADAŞINIZLA PAYLAŞIN

facebookdigggooglestumbleupondeliciousyahootechnorati
redditmagnoliaslashdotfurlnewsvinetusuldiigo

ANKET

ABD, AB ve Talabani tarafından da desteklenen AKP'nin Kürt Açılımı'na tavrınız nedir?
  

ÜYE GİRİŞİ

Ircturk.net - Sohbet - Arkadaşlık

Bahçeli: Başbakan ile PKK aynı noktada
18 Şubat 2007 - 15:41
MHP Lideri Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları üzerine "Başbakan, İmralı Canisi, Kandil’deki PKK yöneticileri ve Barzani ile siyasi çözüm sürecinde aynı noktada buluşmuşlar" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan’ın Kuzey Irak’taki siyasi oluşum ile ilişki kurulması yolundaki son beyanları hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Başbakan Erdoğan güvenlik ve dış politika konularındaki her beyanıyla yeni bir gaflet ve delalet örneği sergilemektedir.

         Başbakan'ın Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümetiyle diyalog ve ilişki kurulması konusundaki son beyanları;

         ● AKP hükümetinin doğru esaslar üzerine bina edilmiş, stratejik hedefleri doğru konulmuş tutarlı bir Irak politikasının bulunmadığını;

         ● Başbakan'ın Irak'taki tehlikeli gelişmeleri doğru okuyamadığını ve derin bir idrak ve vizyon bunalımı içinde olduğunu;

         Bir kere daha göstermiştir.

         Bu vizyonsuz, pusulasız ve ilkesiz siyasetin, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye düşüreceği ve milli çıkarlarını çok ciddi biçimde zedeleyeceği ortadadır.

         Başbakan'ın bu gaflet siyasetinin akıl ve mantık ölçüleriyle makul bir izahı bulunmamaktadır.

         Siyasi sonu gelen ve önce Türk milletine, sonra da Türk adaletine hesap verme gününün yaklaştığını gören Başbakan'ın sözlerinin ve davranışlarının izahının, belki de, bu panik psikolojisinde aranması yerinde olacaktır.

         Türkiye'yi çok tehlikeli bir yola sürükleme hazırlığı içinde olan Başbakan'a şu gerçekleri hatırlatmak ve kendisini uyarmak istiyorum.

         ● Kuzey Irak'ta fiilen oluşan siyasi yapının amaçları ve stratejik hedefleri ortadadır.

         ● Bu yapının başı olan Barzani'nin Türkiye'ye hergün husumet ilanında bulunduğu, PKK'nın koruyucusu olduğu, terör kartını Türkiye'ye karşı bir tehdit aracı olarak kullandığı ve Kuzey Irak modelini Türkiye'de uygulamak hevesi peşinde koştuğu bir gerçektir.

         ● Kuzey Irak'taki peşmerge gruplarının Türkmenlerin varlığını tehdit ettiği ve Kerkük'ü zorla ele geçirmek istediği de keza bilinen bir husustur.

         Bütün bu gerçekler ortadayken, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki siyasi oluşumu resmi muhatap alarak ilişki kurması, siyasi ve hukuki planda şu sonuçları doğuracaktır.

         ● Kuzey Irak'taki fiili siyasi yapılanma, devletleşme yolunda çok ileri aşamaya gelmiştir. Türkiye'nin bu yapıyı resmi siyasi muhatap olarak tanıması, Barzani'nin siyasi meşruiyet eksiğini tamamlayacaktır.

         Erbil'in muhatap alınması, bu fiili yönetime siyasi meşruiyet kazandıracak ve resmen tanıma sürecinin ilk adımı olacaktır.

         Bu fiili yapının hukuki planda siyasi varlık olarak Türkiye tarafından tanınması halinde, bağımsız devlet olma yönünde önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

         ● Irak'ı bekleyen en büyük tehlike, parçalanma ve bölünme dinamiklerinin önüne geçilememesi, geriye çevrilememesidir.

         Türkiye'nin Kuzey Irak'la resmi ilişki kurması halinde Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasından artık söz edilemeyecektir.

         Türkiye, Irak siyasetinin en önemli stratejik hedefinden vazgeçmiş olacak ve Irak'ın parçalanma sürecine hız kazandıracaktır.

         Diğer bir ifadeyle, Kuzey Irak'ta teröre destek veren, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir devleti kendi eliyle kurmuş olacak, bunun önüne ve yolunu açacaktır.

         ● Kuzey Irak'la böyle bir ilişki kurulması, Türkmenleri yok ederek Kerkük'ü gasp etmesi için Barzani'ye yeşil ışık yakmak, davetiye çıkarmak anlamına gelecektir.

         Başbakan Erdoğan, bu konuda Barzani'ye açık çek vermiş olacaktır.

         ● ABD'nin himayesinden ve AKP'nin ezikliğinden cesaret alan Barzani'nin Türkiye'yi hedef alan tahrikleri giderek yeni boyutlar kazanmaktadır.

         Türkiye'nin içini karıştırmak ve güvenliğini tehlikeye düşürmek tehdidini hergün tekrarlayan Barzani, bununla da kalmayıp, Türkiye'nin karşısındaki ayrılıkçı terör sorununa siyasi çözüm bulunmasını kendisine misyon edinmiştir.

         Bu amaçla, PKK adına siyasi bölünme reçeteleri hazırlamakta ve Türkiye'ye akıl vermeye kalkmaktadır.

         Kuzey Irak'la resmi ilişki kurulması, Barzani'yi bu yönde daha da cesaretlendirecektir.

         Başbakan Erdoğan'ın Barzani'yi resmi muhatap olarak tanıması, Türkiye ile terörist PKK arasında bu yolla "dolaylı ve aracılı" diyalog ve temas kanalı açılması anlamına gelecektir.

         ● Başbakan, bu suretle, İmralı Canisi, Kandil'deki PKK yöneticileri ve Barzani ile siyasi çözüm sürecinde aynı noktada buluşmuş olacaktır.

         Bunlarla aynı resim karesi içine girecek, aynı aile fotoğrafında yerini alacaktır.

         ● Böyle bir gaflet, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin baskı ve tehditlere boyun eğdiği şeklinde yorumlanacak ve Türkiye utanç verici bir duruma düşecektir.  

         ● Bu eziklik ve teslimiyet, Kuzey Irak'a özenen içerdeki bölücü hainlere de ümit ve cesaret kazandıracaktır.

         Sokaklara inen şehir eşkıyaları ile inlerinde pusuda bekleyen hain teröristlerin, böyle bir ortamda tahrik ve saldırılarına hız vermeleri beklenmelidir.

         Barzani, Başbakan'ın bu açıklamasından büyük memnuniyet duyduğunu sözcüleri aracılığıyla açıklamıştır.

         Ancak, Barzani'nin Başbakan'ın bu açıklamasıyla aynı gün Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçler her bakımdan ibret vericidir.

         Barzani, bu demecinde Türkiye'nin Kuzey Irak'a bir müdahalede bulunması halinde, bunun Türkiye için ağır sonuçları olacağını ve Türkleri "çiçekle karşılamayacaklarını" belirtmiştir.

         Bu meydan okuma bir tarafa, Barzani'nin demecinin en ilginç ve ibret verici kısmı, Türkiye'deki seçimler sonrası "milliyetçiler iktidara gelirse diyalog ihtimalinin ortadan kalkacağını, AKP'nin kazanması halinde diyaloga daha açık olacağını" söylemesi olmuştur.

         Görüleceği gibi, Başbakan Erdoğan'ın Türkmenistan'a giderken yolda yaptığı diyalog ve ilişki kurma açıklamasından haberdar olmayan Barzani, bu konuda isabetli bir öngörüde bulunmuştur.

         "Kalp kalbe karşıdır" deyişinin doğruluğunu ve geçerliliğini ortaya koyan bu durum, Başbakan Erdoğan tarafından herhalde bir gurur ve iftihar vesilesi olarak görülecektir.

         Ancak, Başbakan Erdoğan bunun altından kalkamayacağını, bu ihanet yolunun sonunu getiremeyeceğini bilmelidir.

EtikHaber

Yorumlar:
HABERİN FOTOĞRAFINA İYİ BAKIN..
Yazar banubaykal on 2007-02-19 06:25:48
Haberin fotoğrafında gördüğünüz lider, TÜRKİYE’nin umudu ve TÜRKİYE'nin kurtuluşunun fotoğrafıdır. MİLLETİMİZ, umudunu Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ ve ekibine bağlamış ANADOLU insanının eşi bulunmaz sabrı ile beklemektedir.  
** 
Sn. BAHÇELİ’nin gerçekleri yansıtan tokat gibi açıklamalarına, TÜRK MİLLETİ de senkronize olarak sandıkta tokat gibi cevap verecektir. 
** 
VE MİLLETİMİZ, önce ABD/AB/PKK diyen bir partiye, AB için yasa çıkaran, PKK için vakit kazanmaya çalışan, bugüne kadar ki icraatleriyle Güney sınırımızda Kürt Devleti’nin kurulmasına icazet veren bir ekibe asla ve de kat’a oy vermeyecek; “önce TÜRKİYEMİZ
HABERİN FOTOĞRAFINA İYİ BAKIN - (2)
Yazar banubaykal on 2007-02-19 06:27:21
VE MİLLETİMİZ, önce ABD/AB/PKK diyen bir partiye, AB için yasa çıkaran, PKK için vakit kazanmaya çalışan, bugüne kadar ki icraatleriyle Güney sınırımızda Kürt Devleti’nin kurulmasına icazet veren bir ekibe asla ve de kat’a oy vermeyecek; “önce TÜRKİYEMİZ, önce DEVLETİMİZ, önce MİLLETİMİZ” diyen Sn. BAHÇELİ ve ekibi ile İkinci Kurtuluşunu gerçekleştirecektir.
AKP VE PKK
Yazar haydigari on 2007-02-19 12:12:47
 
AKP VE PKK  
 
AKP yi 3 kasım 2002 de malum medyayı satın alarak ve TURUNCU DEVRİM yaparak iktidara getiren güçlerle, PKK yı destekleyen güçler malesef aynı güçlerdir.  
 
ONUN İÇİNDİR Kİ;  
 
Karanlık güçler Tıpkı AKP gibi PKK nında gerçek yüzünün ortaya çıkmasını istememektedir.  
 
AKP liler islami kılıfa bürünmüş, kilise açma rekoru kıran, zinayı suç olmaktan çıkaran, erkekli kadınlı karışık namaz kılan, şehitlerimize yan gelip yatıyor diyen...vel hasıl her fırsatta İSLAMİYETE ve TÜRKLÜĞE saldıran; İBNİ-SEBENİN torunları, ABD ve TÜRK-İSLAM düşmanlarının PİYONLARIDIR.

Yalnızca üyeler yorum yazabilir.
lütfen giriş yapın yada üye olunuz.

www.etikhaber.com!


Bu haber 4784 defa okunmuştur.

Yazdır E-Posta
SİYASET
Bölükbaşı: Barzani PKK'nın en büyük hamisidir Image

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Barzani'nin terör örgütü PKK'yı Türkiye'ye karşı bir tehdit silahı ve şantaj aracı olarak elde tutmak istediğini belirterek, ''Barzani PKK'nın en büyük hamisidir'' dedi.

 
EKONOMİ
100 milyon TL'lik miras için 701 varis çıktı! Image

Osmanlı'dan kalma 100 milyon TL'lik miras için, mirası bırakanın ulaşılamayan 4 torununu bulmak için Muğla'da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Metrelerce kağıdın üzerinde çıkarılan şecereler incelendi, 701 varis ortaya çıktı.

 
DIŞ POLİTİKA
Sarkisyan'dan Türkiye'ye tehdit Image

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ülkesi ile Türkiye arasında imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik protokollerden imzasını çekme tehdidinde bulundu.

 
SPOR
Gökçek: Kişisel hatalar nedeniyle goller yedik Image

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, karşılaşmada mağlubiyeti beklemediklerini ifade ederek, “Kişisel hatalar nedeniyle goller yedik. Ancak, en çok Metin'in sakatlığına üzüldük” dedi.

 
SAĞLIK
Kolesterolü düşüren ve yükselten yiyecekler Image

Kolesterolünüzü kontrol altında tutarsanız kabinizi de risklerden korumuş olursunuz. Peki nasıl bir strateji izlemeli?

BASINDAN
Zor iştir Türk olmak Image

Türk milleti, bayrağına, onuruna, geleceğine, kültürüne sahip çıkan kudretli, inançlı, yürekli bir topluluğun adıdır.

   
MEDYA
Uğur Dündar'dan insanlık dersi Image

Usta gazeteci Uğur Dündar, 51 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Elazığ depremi nedeniyle kentten yapılan canlı yayında duyarsız vatandaşlara insanlık dersi verdi.

 

EtikHaber.Com

sitemiz internet explorer 7.0 veya firefox 3.0 tarayıcılarına uygun olarak

1024x768 çözünürlüğüne göre hazırlanmıştır.