EtikHaber

Click on the slide!

Ülkücülükten değil "adi suçtan" hapisteymiş

Milliyetçi Hareket Partisi 21.Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, eski ülkücü sıfatıyla yazdığı mektup yandaş medyada yayınlanan Caner Erdinç'e sert çıktı.

Click on the slide!

AKP'li başkan "HAYIR" diyecek

AKP'li Belediye Başkanı Ceylan Arslan ve Belediye Meclis Üyeleri referandumda ''hayır'' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Click on the slide!

BBP'li Özbaş "HAYIR" diyecek

Büyük Birlik Partisi'nde uzun bir dönem Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Edip Özbaş, referandum kararının "Hayır" olduğunu…

Click on the slide!

Öcalan "EVET" dedi!

Terör örgütünü İmralı'dan yönetmeyi sürdüren bebek katili BDP'nin ‘boykot'undan daha etkin destek için devreye girdi.

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

ARKADAŞINIZLA PAYLAŞIN

facebookdigggooglestumbleupondeliciousyahootechnorati
redditmagnoliaslashdotfurlnewsvinetusuldiigo

ANKET

Referandumda hangi oyu vereceksiniz?
  

ÜYE GİRİŞİ

Ircturk.net - Sohbet - Arkadaşlık

AKP'de yeni Ali Dibo
18 Haziran 2006 - 17:28
AKP Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal hakkındaki iddialar Osmaniye'de ortalığı karıştırdı. İddialar ise çok ağır!

AKP Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal"ın kardeşi ve AKP eski İl Başkanı Mehmet Ünal"ın, sahibi olduğu Osmaniye İmalat ve Pazarlama Şirketi (OSİMPAŞ) aracılığıyla, "faiz haram", diyerek "kar payı" vaadiyle 1700 kişiden 20 milyon YTL topladığı, ardından da "iflas ettik" gerekçesi ile ortadan kaybolduğu iddiaları kenti karıştırdı.

Daha önce kapatılan Refah Partisi'nden, 2002 seçimlerinde de AKP"den milletvekili seçilen eski İmam Hatip Lisesi öğretmeni Şükrü Ünal"ın da kardeşinin şirketine "faiz haram" diyerek para topladığı ileri sürüldü. CHP İl Başkanı Ali Uçar, “Din büyük bir sermaye. Din ortaya sürülünce, insanlar ellerinde neyi var neyi yok getirip teslim etmiş. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

İddiaya göre, 1998"de kurulan OSİMPAŞ Süper Marketler zincirinin sahibi Mehmet Ünal'ın, "kar payı esasına göre ortan aldıklarını" duyurmaları üzerine halk buraya ortak olmaya başladı. Geçtiğimiz yıla kadar ortak kabul eden OSİMPAŞ, Osmaniye"nin ardından Kadirli, Adana ve Hatay"ın Erzin İlçesi"ne de şube açtı. 2 yıl önce de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin kardeşi Servet Bahçeli"ye ait Özel Bahçeli Lisesi"ni satın aldı. Giderek büyüyün ve yaklaşık bin 700 kişiden 20 milyon YTL topladığı iddia edilen OSİMPAŞ, bir yıl önce Adana"daki, ardından Kadirli ve Erzin"deki marketleri elinden çıkarttı. Marketlerin satıldığı haberi üzerine şirketin Osmaniye"deki merkezine gelen ortaklar, karşılarında bir muhatap bulamayınca "şok" oldu. Mehmet Ünal"ın, "paranızı ödeyeceğiz" sözü üzerine bugüne kadar bekleyen ortaklar, Osmaniye"deki merkezin de bir süre önce elden çıkartıldığının duyulması üzerine şirket ve kurucu ortakları hakkında Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

"FAİZ HARAM" DİYE
OSİMPAŞ mağdurlarınadn 33 kişi, markete 20 ile 150 bin YTL arasında para verip karşılığında senet alarak ortak olduklarını ileri sürdü. Milletvekili Şükrü Ünal ile Mehmet Ünal"ın kendilerinden para alırken "Faiz haram, paranızı bankaya yatırmayın, bize verin" dediğini öne süren mağdurlar, bugüne kadar karşılarına bir muhatap çıkmadığını savundu. Yıllardır ateş kazanları önünde ter dökerek kazandığı parayı kimseyi kaptırmaya niyeti olmadığını belirten işçi emeklisi Osman Dağgez, “İskenderun Demir Çelik Fabrikası"ndan aldığım emekli ikramiyem olan 10 bin 700 Alman Markı"nı buraya yatırdım. Parayı benden bizzat Milletvekili Şükrü Ünal"ın kardeşi Mehmet Ünal aldı. Bizden parayı alırken bankalara para yatırmanın, faiz almanın haram olduğunu anlattı. Şirkete ortak olduk ama bugüne kadar bir tek kuruş almadık. Şimdi ana parayı istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Yasal yollardan elimizden geleni sonuna kadar takip edeceğiz. Alın terimizle kazandığımız parayı kimseye yedirmeye niyetimiz yok” dedi.

DİN BÜYÜK SERMAYE OLMUŞ
CHP Osmaniye İl Başkanı Ali Uçar, OSİMPAŞ"ın Osmaniye"de bin 700 kişiden 20 milyon YTL toplandığının söylendiğini, bunun, olayın çok ciddi boyutlarda olduğunu gösterdiğini belirtti. İnsanların "paranız ödenecek" denilerek bugüne kadar oyalandığını, organizasyonda bir millekvekili olduğu için uzun süre kimsenin ses çıkarmadığını belirten Uçar, “İnsanlar, milletvekiline inanarak para verdiyse, bu şekilde mi olması gerek? Bu insanların elinde OSİMPAŞ"a para yatırdıklarına dair belgeler var. Bu insanlar dini duygularının sömürülerek paralarının ellerinden alındığını anlatıyor. Bugüne kadar kimse olayın üzerine gidemedi.

Söz konusu kişilerin iktidar partisi milletvekili ve kardeşi olması, hükümetten beklentisi olanları etkiliyor” dedi. Ali Uçar, parti olarak bu olayın peşinde olduklarını, CHP Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil"in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması için TBMM"ne soru önergesi verdiğini, Başbakan adına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullatif Şener"in, “OSİMPAŞ"ın Sermaye Piyasası Kurulu"ndan, halka açılma konusunda izin alıp almadığının araştırıldığını" belirten bir yazıyla yanıtladığını söyledi. Uzdil, konunun TBMM"ne taşındığını, artık sorunun devlet tarafından bir an önce çözümlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ORTAKLAR SABIRLI OLSUN
Bu arada Osmaniye, Adana, Kadirli ve Erzin"deki mağazalarını kapatarak ortadan kaybolduğu ileri sürülen OSİMPAŞ"ın sahibi Mehmet Ünal"ın ortaklarına iflas ettiklerini, alacağı olanlara bir ödeme takvimi sunduklarını, kimsenin kendilerinden bir kuruş alacağının kalmayacağını söylediği belirtildi.
DHA muhabirini telefonla ulaştığı Milletvekili Şükrü Ünal ise, OSİMPAŞ"ın kurucu ortaklığından 1999"da ayrıldığını, bir ortaklık bağının bulunmadığını belirterek, “Ancak ortaklardan sabırlı olmalarını istiyorum. Kimse mağdur olmayacak” dedi.

Hürriyet

Yorumlar:


Yorumuz Yazın
  • Yazdığınız yorumla ilgili başlık kullanınız.
  • Genel ahlaki kurallara uymayan kelimeler kullanmayınız.
  • Reklam amaçlı mesajlar yazmayınız.
  • Tüm harflerinizi büyük karakterle yazmayınız.
  • Yorumunuzu yazdıktan sonra gönder butonuna bir kere basınız.
  • Yorumunuzun 700 karakteri (10 satır) geçmemesine dikkat ediniz.
İsim:
E-mail
Url
Başlık:
Yorum:

Güvenlik Kodu:* Code

www.etikhaber.com!


Bu haber 2440 defa okunmuştur.

Yazdır E-Posta

EtikHaber.Com

sitemiz internet explorer 7.0 veya firefox 3.0 tarayıcılarına uygun olarak

1024x768 çözünürlüğüne göre hazırlanmıştır.