CHP kurultayı siyasi genetik yapısındaki bozulmanın ve PKK destekli örtülü HDP ittifakının genişleyerek süreceği sinyalini verdi.

Kurultay adeta millet ittifakına yeni ortaklar katmak, bunları da parti tabanına ve yönetimine alıştırma gayesini taşıyordu. CHP; içindeki farklı seslere kapısını kapatırken rotasını dışındaki FETÖ bakiyesi kurgusal dostlarına yöneltti.

CHP’nin parti içi demokrasi anlayışı da Parti Yönetiminin komutuyla uygun adım yürüyen delegeleri gözler önüne serdi.

Kurultaya “iktidar kurultayı” adı verildi. Ama tek başına değil “dostlarla ittifak” kavramı ortaya atıldı. Ekonomide dış politikada yaşanan sorunların mümessili olduklarını söyledikleri ve kıyasıya eleştirdiklerini şimdi birlikte iktidara gelecek dostlar olarak görmeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile getirilen İttifak sistemini önceleri algılayamayıp karşı çıkarken, şimdi ittifakları genişletmek için ilkelerinden, ödün veren bir CHP’nin stratejik ezikliğinin ve demokrasiyi dejenere etme, tutarsızlıklarını sürdürme refleksini bir türlü bırakamadığını da gösteriyor. Yeni dönem; CHP için Dostlarla İttifak, yani Stratejik Eziklik dönemi olacaktır. CHP’nin bu sözde dost vizyonunun günden güne eridiğini hep birlikte göreceğiz.

Yeni dostların sözde stratejik derinliği, CHP’nin stratejik ezikliğine dönüşmüş durumdadır.

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 13 madde; bu ezikliğin ve uluslararası vakıfların Türkiye senaryolarında yer alan maddelerin nasıl bir yol haritasına geçirilmeye çalışıldığını da gözler önüne seriyor.

Bunlarda yeni bir hiç şey yok. CHP Genel Başkanı Türkiye siyasetinin ve anayasal sistemin kurgusunu değiştirmek için parti politikalarına patinaj yaptırırken, kendi başına bir varlık ifade edemeyen siyasi yapıların önünü açmak, toplumsal muhalefeti kutuplaştırmak için koltuğa oturtulmuş ehliyetsiz bir şoföre benziyor.

Zira öz CHP’lilerin yaptıkları değerlendirmelerde ucu açık dostluklar ve ittifakların CHP’ye zarar verdiği, CHP’nin günden güne küçüldüğü ve kendi politikaları ile tek başına İktidar hedefini kaybettiği vurgulandı. CHP’nin dostları arasına HDPnin, IP’in, Deva partisi ve Gelecek Partisinin eklenmesinin taşları döşendi.

13 maddeye onay veren dostumuzdur diyorlar. Bakalım neymiş o 13 maddelik dostluk:

Yeni bir anayasa ile sözde güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçmek istiyorlar.

Bölücü terör lafını ağzına alamayan CHP sözde Kürt sorununu TBMM'nin öncülüğünde çözülecekmiş. Kürt sorununu egemen güçlerin bir manivela olarak kullanmasına izin verilmeyecekmiş. Bunu söylerken egemen dış güçlerin hain planlarının en önemli parçası olan çözüm sürecinin yeniden başlatılacağı, demokratik özerklik taleplerinin karşılanacağı akla geliyor. Dostluklar acaba bunun için mi kuruluyor.

Liyakata önem verilecekmiş. Fetö bakiyesi yeni CHP dostlarının bu konuda geçmişte neler yaptıkları herkesin malumudur. Sicilleri epey kabarıktır. Ülkenin dışişlerini, adalet bakanlığını kilit kurumlarını Fetö terör örgütünün eline verilirken bu şahıslar kurumlarda ya bakan ya başbakan yardımcısı idi.

Seçim yasası değiştirmek seçim barajını kaldırmak. Böylelikle zillet ortaklarının meclise girmelerinin önünü açılmasının hedeflendiği aşikar.

Kamu İhale Kanunu’nu değiştirmekmiş. İhalelerin sözde şeffaf bir şekilde yapılması sağlanacakmış. Sayıştay’ın işlevinin arttırılması, stratejik planlama teşkilatı kurulması, aile sosyal destekler, zaten bütün bu hususlar çok daha öncesinde MHP’nin seçim beyannamelerinde yer almış konulardır.

Eğitim sisteminin yapılandırılması ve YÖK’ün kaldırılması ve Üniversitelerin sözde özerk olması ülkede uzun zamandır kaotik bir yapı hayali kuran sol örgütlerin temel talebidir.

Aile Sigortası, Merkez ve yerel yönetim dengesinin kurulması hemen hemen her partinin beyannamelerinde yer alan hususlardır.

Bir diğer madde ise ütopik bir Ortadoğu barış ve işbirliği teşkilatı kurulması. Bölge dengelerinin milli menfaatlere yürütülmesine her zaman zaafa uğramış egemen güçlerin, Esad’ın, PYD’nin peşine takılmış CHP’nin böyle örgütün kurulması fikrini kimlerden aldığı sonuçla bölge dengelerini kimlere teslim edeceği ortadadır.

Sonuç olarak; CHP iktidar kurultayı olarak tanımladığı kurultay dostları ile elele verip ülkenin, Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini tüm kazanımlarına hebaya niyet kurultayıdır. Amacı da ülkeyi erken seçim ve toplumsal muhalefetin kutuplaştırılması hedeflerine yönelik gündemlerle zayıflatmaya çalışanların değirmenine su taşımak bunun siyasi kurgusunu ve bir planını ortaya koymaktadır.