İP'ini kimin tuttuğu artık anlaşılan yeni parti sayesinde, haftalardır iyi eğleniyoruz. Bu eğlenceyi bırakmaya da niyetimiz yok. Karşımıza her gün yeni bir bombayla çıkıyorlar.

Kocaeli'ye kurucu il başkanı atadılar. Adam Rotary Kulübü Bölge Başkanı ve Mason çıktı. İstifa etmek zorunda kaldı.

CIA'nın yasal penceresi ve Turuncu devrimlerin finansörü NED'in desteklediği Denge Denetleme Ağı'nın etkili temsilcisi Selda Tandoğan Demirel, Meral Akşener'e "başdanışman" yapıldı. Kimliği ve ilişkileri ortaya çıkınca büyük tepki aldı. Bu yüzden "Başdanışmanlık" görevinden apar-topar geri almak zorunda kaldılar. Ama o bayan aynı zamanda partinin kurucusu çıktı.  

Parti kurucusu olan Cevher Cevheri daha parti kurulalı iki hafta olmuşken, etrafına "Bu parti proje partisi" diyerek istifasını verdi.

Yine, parti kurucusu olan, adıyla açılan sosyal medya hesaplarından PKK'lı Ahmet Kaya'ya güzellemeler yapan Mukadder Başeğmez'in de istifa ettiği gelen bilgiler arasında…

Bu iyi eğlence üreten partide birçok tanıdığımız var, ortak tanıdıklarımız var. Kimi direkt anlatıyor, kimini de ortak arkadaşlarımız anlatıyor. Birçok istifa kapıda ama şimdilik onlara yalvararak tutuyorlar. Parti programı, kurucuların kimliği, parti içindeki görev dağılımı ve ekipleşme bu istifa edeceklerin zeminini hazırlamış durumdadır.

Yeni kurulan İP'te tartışılan başka bir isimde Taylan Yıldız isimli şahıstır. Bu kişi, Google reklam bölümünde danışmanlık yaparken ve büyük paralar kazanmasına rağmen, orayı bırakıp geldi ve İP'te Genel Başkan Yardımcısı oldu.

"Sosyal demokrat bir ailenin oğlu" olduğunu kendisi ifade ediyor. Zaten sosyal medya hesabında geçmişte Eren Erdem gibi CHP'lileri paylaştığı gözükmektedir.

Geçtiğimiz günlerde etnik kökeninin Ermeni olduğuna dair haberler çıktı. Ne derece doğru bilemiyorum. Ama etnik kökeni üzerinden ona saldıracak halimiz yok. Yapanlar varsa da elbette yakışıksız bir tutum takınıyor.

Onda benim dikkatimi çeken tek konu müziğe olan tutkusu ve Kardeş Türküler grubunda bulunmasıydı. Bu konuda haberler çıktı, çeşitli yazılar yazıldı. Ama bir başka Taylan Yıldız daha olduğu için, "onunla karıştırılıyor mu acaba" düşüncesiyle, olayı netleştirmek adına direkt kendisine mesaj attım. Mesajımda şunları yazdım: Taylan bey, hayırlı akşamlar. Kardeş Türküler ekibinde olduğunuz doğru mu? Yoksa isim karışıklığı mı var? Bilgi verirseniz memnun olurum. Yazı ve yorumlarımızda haksızlık yapmayalım. Saygılar

***

Kendisi bu mesajıma henüz cevap vermedi. Ama ben aradığım cevabı birçok kişinin maskesini düşüren Bozkurt Caps'in videosunda buldum. Bozkurt Caps, Taylan Yıldız'ın kendine ait bir konuşmasını yayınlamış ve Taylan Yıldız orada "Kardeş Türküler" topluluğunda programlara çıktığını kendisi ifade ediyor.

"Kardeş Türküler" müzik topluluğu niye mi önemli? 

Çünkü bu müzik grubu HDP'ye ve Demirtaş'a seçim müzikleri hazırlamasıyla bilinmektedir.

Eylem ve söylemlerinde terör örgütü PKK'ya ve siyasi taşeronu HDP'ye yakınlığı ile bilinmektedir.

Mesela, Kardeş Türküler müzik topluluğunun solistlerinden Feryal Öney, özyönetimin gerekliliğini savunarak, "Ne var kardeşim, zaten yönetemiyorsunuz ki. İnsanlar eşit ve özgür olmak istiyorlar ve kendilerini 'insan' hissetmek istiyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir?" diye soran kişidir. Kardeş Türküler ekibi açlık grevi yapan PKK'lı teröristlere destek bildirisi yayınlayan bir müzik topluluğudur.

PKK ve HDP sicilinde buna benzer birçok özellik barındırmaktadırlar. Zaten "Kardeş Türküler" dediğinizde herkes kim olduklarını bilir.

Şimdi Meral Akşener'in yardımcısı olan Taylan Yıldız, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bu müzik topluluğunda ne gezmektedir?

Meral Akşener'in CHP ile yakınlığı ve HDP'ye olan sıcak mesajları yanyana getirildiğinde, önümüzdeki süreçte nasıl bir proje düşündükleri sizce belli olmuyor mu?

Meral Akşener bir parti kurup, böyle isimleri de bu partide buluşturduktan sonra, hiç bilinmeyen "Diyarbakırlı olma" özelliğini "Herkese bir mesaj. "Sen Türksün, ben Kürdüm" diye bir şey yok. Herkes kendinin ne olduğunu bilir. Babamın ailesi Yunanistan'a Diyarbakır'dan gönderilmiş. Ailemin geldiği yer Diyarbakır. Bir de etnik aidiyetin günümüzde psikolojik olduğuna ve buna da saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. " cümleleriyle ifade etmesi yeterli bir kanaat oluşturmuyor mu?

Öcalan'a ait "Eşit Vatandaşlık" kavramını parti programına koyan elbette, PKK'ya yakın "Kardeş Türküler" ekibinden Taylan Yıldız'ı da Genel Başkan yardımcısı yapar…

"Bize Ülkücülüğümüz yeter" diye slogan üretip, 2 yıldır MHP'ye saldıranlar nerdesiniz, ses verin… 

Yer yarıldı da içine mi düştünüz?

Yoksa hala çürük İP'e tutunma peşinde misiniz?