Bir süredir Fransız telekominikasyon devi Alcatel'i satın almak için çalışmalar yürüttüğü iddia edilen Nokia'dan beklenen açıklama bugün geldi.

Nokia yetkilileri Alcatel ile görüşmelerin devam ettiğini ve henüz bir anlaşmaya varılamadığını duyurdu. Akıllı telefonların yaygınlaşmasının ardından bir türlü eski başarısını yakalayamayan Nokia, 2013 yılında bazı birimlerini Microsoft'a satmıştı.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü yeni tablet modeliyle sektöre sessiz sedasız bir dönüş yapan Finlandiya merkezli şirketin söz konusu satın almanın ardından eski gücüne kavuşabileceği yorumları yapılıyor.

Sektörün güç kaybeden iki şirketinin aynı çatı altında birleşmesinin ardından şirketin özellikle ABD'deki kullanım alanının genişleyeceği, bu sayede de İsveç merkezli Ericson ve Çin merkezli Huawei'ye karşı ciddi bir rakip olabileceği düşünülüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada satın almanın Nokia'ya maliyeti hakkında bir detay paylaşılmadı. Piyasa değeri 11 milyar euro olan Alcatel'e nakit ve Nokia hisseleri ile ödeme yapılacağı düşünülüyor.