Elimizden düşürmediğimiz telefonları ve tabletleri akıllı yapan aslında uygulamalar. Ne kadar iyi uygulama o kadar akıllı cihaz... "İyi uygulama da iyi para demektir" diye düşünerek başladım uygulama marketinin en pahalılarını karıştırmaya. Bir uygulama ne kadar pahalı olabilir ki? Şöyle diyelim, onca para döküp aldığınız telefondan bile pahalı olabiliyor... Ama kimisi gereksiz pahalı, kimisinin hiçbir işlevi yok, kimisinin de zengin olduğunuzu kanıtlamanız gereken prosedürleri var. Anlayacağınız birazdan size anlatacağım uygulamalar kullanılamayacak kadar lüks!

Vallahi zenginim! iVIP Black

"Param var, istediğim uygulamayı indirip kullanırım" diyorsanız yanılıyorsunuz. iVIP Black'e İOS uygulama marketinden tam 2 bin 774 TL (999.99 dolar) ödeyerek indirebilirsiniz ama kullanmak için zengin olduğunuzu ispatlamanız gerek. Önce uygulamayı indiriyorsunuz, sonra uygulamayı geliştiren İngiliz şirket size iletişim bilgilerini veriyor. Mal varlığınızı ve kişisel bilgilerinizi tek tek girip şirketin sizi onaylamasını bekliyorsunuz. Onay vermedi mi? O halde yüz yüze görüşme talep edebilirsiniz! Bu kadar zahmete katlanmak için birkaç sebebiniz olabilir... İki dokunuşla özel bir ada kiralayabilirsiniz ya da dünyanın herhangi bir yerindeki lüks bir restoranda yer ayırtabilirsiniz. Paranız yoksa da sadece uygulamanın logosunu indirip arkadaşlarınıza hava atabileceğiniz sahteleri mevcut!

Bir otomobil fiyatına uygulama I Am Rich

Adından da anlaşıldığı gibi varlıklı olanların kullandığı bir uygulama. Bu uygulamanın içeriği tam olarak açıklanmıyor. Satın almak isteyen zenginlere söyleyelim; bu uygulama, çok pahalı olduğu için marketlerde yer alamamış. Ama internet üzerinden satın alabilirsiniz: 22 bin TL. Kullanıcı yorumlarına bakılırsa indirdiğinizde sadece işe yaramayan kırmızı bir kristal ikonu veriyormuş. Üstelik bu yorumu yapanların sayısına bakılırsa meraktan satın alanların sayısı epey fazla.

300 TL'ye iltifat Sexy Finger Print Test

İltifat edecek birini tutamayabilirsiniz ama size sürekli ne kadar seksi olduğunuzu söyleyecek bir uygulama satın alabilirsiniz. Sadece 300 TL vermeniz gerek.

'Harcayacak yer arıyorum'culara Got Cash?

553 TL'lik "Got Cash?"in aslında hiçbir işlevi yok! Açıklamasında yazdığı gibi "Harcayacak param çok, 'Zenginim' diyorsanız alın gitsin!". "Bu uygulamayı kim alır?" demeyin alanlar var. Üstelik farklı renk seçeneklerini almak için birkaç kere 553 TL ödemek gerek...

Pahalı hediye Water Globe

Sevgilisine farklı ve pahalı hediye arayanlara özel bir uygulama da var: Water Globe. 610 TL'ye her uygulama marketinden indirebileceğiniz aplikasyon sanal kar küresi indirmenizi ve hediye etmenizi sağlıyor.

İşe yarayanı da var

■ Mobile Cam Viewer uygulaması kullanıcılara kamera güvenlik sistemlerini görüntüleme ve kontrol etme olanağı sağlıyor. Örnek olarak, iş seyahatinde iken ofisinizde ya da deponuzda neler olup bittiğini canlı olarak görmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. 950 TL.

■ Hukuk fakültesine hazırlanan öğrenciler ABD'de binlerce dolara kursa gidiyor. BarMax uygulaması, kursu avucunuzun içine, hem de daha ucuza getiriyor. Uygulamada binlerce soru ve ders videoları var. O da 2774 TL. Aynı fiyata enstrüman, çizim ve oyunlar da var.

Kaynak : Ece Ulusum HABERTÜRK-PAZAR