Ülkemizde Anayasa yıllardır tartışılan en önemli meselelerden birisidir. Anayasa ihtiyacını toplumsal ihtiyaçlar belirler. Yakın geçmişte devleti ve milleti parçalanmaya götürebilecek yaklaşımlarla, anayasanın içeriği ve hükümet sistemine ilişkin tartışmaların yapıldığına hepimiz şahit olduk.  MHP, bu tartışmalar asla tahammül göstermemiştir. 

Bugün ise, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Anayasasının kaderini,  terör örgütleri uzantıları ile küresel güçlerin işbirlikçileri değil, Milliyetçi Hareket Partisi’nin hassasiyetlerini gözetecek şekilde bizzat milletin belirlemesinin önü açılmıştır.

Bu çerçevede, Anayasamızın ilk dört maddesinde özetlenen, üniter milli devlet yapısına, hukukun üstünlüğüne ve milli birlik ve bütünlüğümüze aykırı olmayacak bir anayasanın hazırlanmasına öncülük edilmiştir. Aynı zamanda, bir sistem krizinin rejim krizine dönüşmesine engel olunmuştur.

Sergilediği ilkeli siyasetle, Türk Milleti ve devletinin ebede uzanacak varlığı ve ülküsünü gerçekleştirmek için bugüne kadar hiçbir fedakârlıktan ve bedel ödemekten kaçınmamış Milliyetçi Hareket Partisine yakışan da budur.

Milliyetçi Hareket bugüne kadar nelere dikkat çekiyorsa,  bugün de aynı şeyleri söylüyor ve daha önemlisi hayata geçirmeye gayret ediyor.

Esasen, Mevcut Anayasa değişikliği teklifinde MHP’nin seçim beyannamelerinde yer alan hususlar dikkate alınarak, ilkeler ve hassasiyetler korunmuştur.

Bu çerçevede, Kamuoyu ile açıklıkla paylaştığımız aşağıdaki hususların altını bir kez daha çizmekte fayda var.

16 Nisan’da milletimizin oyuna sunulacak olan Anayasa değişikliklerinde;

·        Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ile çatışma yoktur.

·        İlk dört maddeyi değiştirmeye dönük girişimler yoktur.

·        Anayasaya uymayan yöneticilerin sorumsuz kalması yoktur.

·        Yönetenlerin işledikleri suçların cezasız kalması yoktur.

·        Milli devleti parçalayan özerklik / federasyon yoktur.

·        Türk milletinin içinden ayrı bir millet inşa etme girişimi yoktur.

·        Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur.

·        Terör örgütüyle pazarlık, teröriste af teröre taviz yoktur.

16 Nisan’da Aziz milletimiz gereken sağduyuyu ve hassasiyeti gösterecektir.

Milliyetçi, Ülkücü Camia demokratik tercihlerini sandıkta kullanacağı oyla belli edecektir. Saptırmalara, kirli oyunlara gelmeyecek, Devletin ve Milletinin bekasını her türlü hesabın önüne koyacaktır.

15 Temmuzda devlete sahip çıkan aziz Türk Milleti, 16 Nisanda geleceğine sahip çıkacaktır.

Olan bitene seyirci kalan, devletin çöküşünü izleyen, inisiyatif almaktan korkan,   siyasi partilerden MHP’yi ayıran da budur.

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet, Millet, Cumhuriyet ve Ülkemizin bekası için Evet demektedir.