Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli, 3 Mayıs;

3 Mayıs Milliyetçiler günü hepimizin bildiği üzere 1944 Türkçülük Turancılık davasının ardından dava sanıklarından avukat ‘’Sait Bilgiç’’ beyin, 3 Mayısı Türkçülük günü olarak kutlamasını teklif etmiş ve arkadaşları tarafından kabul görmüş, o günden sonra dönemin büyükleri ve milliyetçi gençlik 3 Mayısı kırlara çıkarak bayram olarak kutlamaya başlamıştır.

Türkçülük ve Turancılık ilerleyen zaman içerisinde, Türk milliyetçiliğini güçlü bir fikir sistemi haline getiren ‘’Başbuğ’’ Alparslan Türkeş tarafından Ülkü ocaklarında yetişen gençlerin ruhuna nakış nakış işlenmeye devam etmişti.

1944 te başlatan 3 Mayıs Türkçüler günü 1992 yılından sonra ‘’Başbuğ’’ Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçiler günü olarak kutlanmıştır.

Bu konuyu bir gazetede yapılan röportajla ‘’Başbuğumuz’’ şöyle izah etmektedir.

“Türkçülük” ve “Türkçüler” keli­melerini biraz açar mısınız?

A. TÜRKEŞ: “Türkçüler” derken ‘Türkçülük” ve “Milliyetçilik” aynı anlamdadır değişik bir anlamı yoktur. Yani Türk milletini sevmek, Türk milletinin iyiliğini istemek, hakkını savunmak duygusunun adı ‘Türk Milliyetçiliği”dir. Türkçülüğün başlangıçta bundan biraz daha farklı bir anlamı olmuştur. Türkçülük ifadesi daha ziyade “Türkçenin eski Arapça ve Farsça kelime terkiplerden kurtarılarak halkın konuştuğu Türkçe haline getirilmesi” hareketinin adı olmuştur. Bir nevi “Türkçecilik” tir. Bunun içinde tabii Türklerin esaretten kurtulması, bir bayrak. bir devlet halinde yaşamaları fikride vardır. Daha sonra Türkçülük, milliyetçiliğe yakın bir anlama gelmiştir.

Sayın TÜRKEŞ, birkaç yıldır 3 Mayıslardaki tebrik kartlarınızın üzerinde “Türkçülük” kavramının yerine “Milliyetçilik” ibaresinin yer aldığını görüyoruz. Bu bir muhteva değişikliği mi?

A.   TÜRKEŞ: Bundan önceki sorunuza verdiğim cevaba binaen böylesine bir değişikliğe gittik. Yani “3 Mayıs Türkçüler Günü” değil de “3 Mayıs Milliyetçiler Günü” dedik.

İlerleyen zaman içerisinde 3 Mayısı milliyetçiler günü olarak kutlamak bazı Ülküdaşlarımızda geleneklerimizin değiştirildiği algısı oluşturmuş, bu konuda kafalar karışmış, karıştırılmaya çalışılmıştır.

Gerçek şu ki 3 Mayıs ‘’Başbuğ’’  Alparslan Türkeş tarafından milliyetçiler günü olarak kutlanmaya başlamış, 1992 yılından bu yana da devam etmektedir.

Buradan anlaşılacağı gibi; Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 3 Mayısı, lideri ve Başbuğu ‘’Alparslan Türkeşin’’  eylem ve düşüncelerine göre devam ettirmiş gelenekten geleceğe yürürken ‘’Başbuğumuzun’’ yol haritasına hürmet etmiştir…