Cumhurbaşkanı Erdoğan yahut herhangi AKP'li birisi yaşanan bir olaydan, bir süreçten sonra ne zaman "Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık" derse inanın bu kelimeleri duyunca içim kararıyor. Türkiye'nin kaybettiklerini ve yaşadığı acıları düşünüyorum.

Çünkü "Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık" şeklinde kurulan her cümlenin muhatap olduğu olaylar sıradan, basit olaylar değil, doğrudan Türkiye'nin kaderini ilgilendiren olaylardır.

ABD konusundaki ilişkiler.

PKK konusunda ilişkiler.

FETÖ konusunda ilişkiler.

Suriye konusunda ilişkiler.

Kıbrıs konusunda ilişkiler.

Avrupa Birliği konusunda ilişkiler ve daha birçok konudaki ilişkinin sonu "Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık" şeklinde bitmiştir.

Son olarakta Barzani konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanılmışız" sözü tam bir hayal kırıklığı olmuştur. AKP-Barzani ilişkisinde zerre kadar Türkiye'nin menfaati olmadığını, Barzani'nin Türkiye'yi de bölme girişiminde olan bir çapulcu olduğunu vurguladığımız halde, AKP Barzani'ye tutunmaktan vazgeçmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Barzani bizi yanılttı" sözü geçmişten bugüne yaşananlar çok iyi bilindiği için dostları üzmüş, düşmanları güldürmüştür.

Barzani'nin bu kadar şerefsizliği ortada iken bizi "yanılttığı" nasıl bugün ifade edilir ki? Akıl alacak gibi değil inanın…

Şerefsizlik, soysuzluk Barzani ailesine has bir kimlik değil mi?

Mesut Barzani'nin babası Molla Barzani, 28 Ağustos 1966 tarihinde  "İstiklal davamızı bir gün muhakkak kazanacağız. 'Kürdistan'haritasını dünya milletlerine kabul ettireceğiz. Irak'tan sonra ikinci mücadele cephemiz Türkiye olacaktır. Fakat bu mücadele için zaman çok erkendir." Sözlerini kullanan kişi değil midir?

Barzani, Irak işgalinden ve AKP'nin iktidar olduğu günden bu yana "Türkiye'den de toprak parçası alarak, büyük kürdistan'ı kuracağız" sözünü her gün, her saniye söylemedi mi?

Bu hedefinden hangi gün vazgeçtiği söyledi?

O halde nasıl "yanıltılmış" oluyorsunuz?

Barzani dün de şerefsizdi, bugün de… Yarın da o şerefsizliği silinmeyecektir. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Barzani yahut diğer sizin "Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık" dediğiniz konuların hiçbirinde, bu kelimelerle ağıt yaktığını hiç gördünüz mü, hiç duydunuz mu?

AKP iktidarı boyunca, sizin "Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık" dediğiniz konuların hepsinde, sizi yeri geldi çok sert bir şekilde çözüm önerileri ortaya koyarak uyardı. Hiçbirine kulak asmadınız, hep bildiğinizi okudunuz…

Sonuç ne? 

"Aldatıldık, kandırıldık, yanıldık"

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 2005 yılında Irak'ta yapılan seçimler sonrası "Can ve mal güvenliğinin bulunmadığı Irak'taki seçimlerin malûl olduğu temel meşruiyet sorununun yanı sıra, seçim sonuçlarını etkileyecek her türlü baskı ve kanunsuzluk da dünya kamuoyunun gözleri önünde açıkça yapılmıştır. Bu göstermelik seçimleri, bağımsızlığa giden süreçte bir referandum olarak kullanmayı amaçlayan Barzani ve Talabani aşiretleri, tarihi Türkmen şehri Kerkük'ü bu meşum emellerinin ana hedefi haline getirmişlerdir. ABD'nin stratejik müttefik konumunu kazanan bu aşiretler, bağımsız devlet yapılanması'nın temel taşlarını sistemli gayretlerle inşa etmişler ve bu stratejide önemli mesafe almışlardır." açıklamasıyla bugünleri 12 yıl öncesinden görmüştü. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Irak işgali sonrası o bölgedeki gelişmeler ve Barzani ile ilgili hangi açıklamasında bir tane yanılgısını gösterebilirsiniz?

 AKP ise Barzani'nin kendilerini aldatacağı, kandıracağı, yanıltacağı günlere kendisini çoktan demirlemişti.

Yaşananlar ortada, olanlar ortada…

Barzani göz göre göre referandumu yaptı ve bağımsızlık için kendince bir adım attı. Türkiye ise bir tane sözünü Barzani'ye geçiremedi. AKP'nin içinde bile büyük karmaşa vardır. Barzani'ye yaptırım konusunda Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekili hep birbirinden farklı açıklamalar yapmaktadır. Hepsi birbirini adeta tekzip etmektedir.

Barzani sizi "Aldattı, kandırdı, yanılttı" ise bari bu saatten sonra bunun hesabını sorun. "Zararın neresinden dönülürse kardır" mantığını uygulayın…

Türk devleti yolgeçen hanımı ki, her önüne gelen bizi aldatsın, kandırsın, yanıltsın?

Maalesef bu zihniyet devam ederse, yarın Türkiye'yi de elimizden alırlar ve Türk milleti olarak hepimiz "Aldatıldık, kandırıldık, yanıltıldık" deriz…

Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin geleceğiyle oynamayın ve Barzani'ye gereken hesabı sorun… Türk milleti olarak hepimiz o zaman sizi alkışlayalım…

"Aldatıldık, kandırıldık, yanıltıldık" nakaratları bitsin artık…