AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi, grup başkanvekili Suat Kılıç yaptığı konuşmada "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" deyimini kullandı.

TBMM'de 445 Sıra Sayılı Çek Kanunu Tasarısının görüşmeleri sırasında AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi, grup başkanvekili Suat Kılıç yaptığı konuşmada "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" deyimini kullandı.

Rahmetli Uğur Mumcu'nun bu deyiminin onun inandığı, savunduğu ve uğrunda can verdiği bütün değerlere savaş açan bir zihniyetin; AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi grup başkanvekili Suat Kılıç tarafından kullanılmış olması, Rahmetli Mumcu'nun kemiklerini sızlatmıştır.

AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi grup başkanvekili Suat Kılıç bu deyimi kullanmadan önce sanırım iyi düşünmedi.

Çünkü, Reşadiye'de 7 şehit verdiğimiz olay hakkında bölücü terör örgütünü aklamaya çalışırcasına terör saldırısıdır diyemeyen ısrarla karanlık güçler imasında bulunan ve provokasyon diyen başta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı fikirsizlikle suçladı.

Yukarıda isimleri sayılan devlet ricalinin bilgi sahibi olmadığı Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in Genelkurmay Karargahındaki basın bilgilendirme toplantısında, 7 Aralıkta Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde meydana gelen, saldırının PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının açık ve net olarak belirlendiğini, saldırı talimatının Tunceli bölgesinde sorumlu terörist tarafından verildiğini açıklamasıyla net bir şekilde ortaya çıktı.

Saldırının PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığının açık ve net olarak belirlendiğini kaydeden Korgeneral Pekin şunları söylüyor: 

"Eylemi gerçekleştiren teröristler ile bağlı olduğu terörist grup arasında 8-9 Aralık 2009'da yapılan telsiz konuşmalarındaki seslerin analizlerinden, eylemi yapan ve eylem talimatını veren teröristler tespit edilmiştir. Teknik tespit imkanlarından faydalanılarak, bu olayın Tunceli bölgesinde bulunan terörist gruba bağlı özel güç birliğine ait 5-6 kişilik bir grup tarafından yapıldığı belirlenmiştir. Yapılan incelemede, eylem talimatının Tunceli bölgesinden sorumlu terörist tarafından verildiği belirlenmiş, ancak eylemle ilgili Zap bölgesinde bulunan 'HPG' karargahına da rapor verildiği tespit edilmiştir."

Bu açıklamadan çıkan sonuç:

AKP'li Suat Kılıç'a göre; Ya devletin tepesindekiler fikirsiz! Ya da Genelkurmay yalan söylüyor!

Kılıç, TBMM'de yaptığı konuşmada viraj alarak geleneğinde de olduğu gibi teğet geçmeye çalışarak "Tokat'ın Reşadiye ilçesinde vuku bulan terörist saldırı, hain, alçak saldırı hangi odaktan geliyor olursa olsun provokasyondur" demiştir.

AKP'li Kılıç'a sormak lazım 1984 yılından bu yana yapılan her eylem de provokasyon mudur? Eğer öyleyse sizler neden PKK açılımı sevdasıyla bu provokasyona çanak tutuyorsunuz?

 

Sevgili okurlar diğer bir hususta bu eylemin PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yapıldığını söyleyenlerin ve muhalefetin AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi grup başkanvekili Suat Kılıç tarafından provokasyonla suçlanmasıdır.

Bu durum bize 17. Yüzyıl Divan şairlerinden Nef'i ile Tahir Efendi'nin arasındaki aşağıda paylaşacağım beyit'i çağrıştırmaktadır.  

Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zahirdir
Malikî benim mezhebim zira
İtikadımca kelp tahirdir.

Bu beyit fazla söze gerek bırakmıyor. Muhalefeti provokasyonla suçlayan sahibinin sesi AKP'nin geleceği parlak! temsilcisi grup başkanvekili Suat Kılıç daha çok fırın devirmelidir.

karar siz sevgili okurların, ya PKK/KONGRA-GEL terör örgütünü aklamaya çalışanlar yalan söylüyor ya da Türk kamuoyu, Türk Genelkurmayı ve muhalefet yalan söylüyor.

Elinizi vicdanınıza koyun karar verin kim yalan söylüyor?

Sinan DEMİROK

İlgili haber: http://www.etikhaber.com/content/view/81922/50/

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.