AKP Medeniyet Liginden Küme Düşmüştür;

Medeniyet "uygarlık" insanın ve milletlerin nihai hedefidir.

Medeniyet dindir; AKP iktidarı dini siyasete alet etmekten yorulmamış, kabine üyelerinin kutsal kitabımız "kuranı kerimle" dalga geçmelerine seyirci kalmış, aziz Peygamberimiz "HZ. Muhammet" i kibirlilikle suçlayacak kadar küstahlaşmıştır. AKP iktidarı dindar değildir.

Medeniyet adalettir; AKP iktidarı adaleti "mülkün temeli" olmaktan çıkartmış, mahkemeler Türk milleti adına karar vermek yerine, siyasi erk adına karar vermeye başlamıştır. AKP iktidarı adil değildir.

Medeniyet ahlaktır; AKP iktidarı "ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" diyen peygamberimiz efendimizin erdem çizgisinde yürüyen milletimizin temel değerlerini hırpalamış, yozlaşmayı hâkim kılmış, yalana dayalı bir düzen kurarak ahlakla kavgalı bir düzen oluşturmuştur. AKP iktidarı ahlaklı değildir.

Medeniyet bilimdir; AKP iktidarı bilimi yozlaştırmış, üniversiteleri liseleştirmiş, orta öğretimi felç etmiş, milli eğitim sistemini müstemleke ülkelerin seviyesine indirmiştir. AKP iktidarı bilgili değildir.

Medeniyet merhamettir; AKP iktidarı sandıktan çıkan gücü kullanırken merhametten yoksunlaşmış, devletin gücü ile vatandaşa küfür ve tekme faslını had safhaya çıkartmış ve bununla da gurur duymaktadır. AKP iktidarı merhametli değildir.

Medeniyet güçtür; AKP iktidarı gücünü ve gücünün şiddetini milletimize uygularken, ülkemiz topraklarında ve yakın sınır hatlarımızdaki terör olaylarına seyirci kalmış, terörist faaliyetleri görmezden gelmiş, terörle mücadele yerine uyguladığı siyaset sonunda terörü büyültmüştür, saygı duyulan ülkemizi saygısızlaştırmış, korku duyulan devletimizi korkaklaştırmış ve güçlü devletimizi güçsüzleştirmiştir. AKP iktidarı güçlü değildir.

Medeniyet paylaşmaktır; AKP iktidarı vatandaşımızı kömür yardımları ve erzak paketleriyle oyalarken, mensuplarının yaşadığı gösterişli ve debdebeli hayatını artırmak için daha da çalışmış, TBMM de kanun üzerine kanunlar çıkartmıştır. AKP iktidarı paylaşımcı değildir.

Medeniyet temizliktir; temizlik kişiden başlar, içi temiz olur, gönlü temiz olur, ruhu temiz olur ve bu temizlik icraatlarına yansır. AKP iktidarı, hukuken temiz değildir, ahlaken temiz değildir, dinen temiz değildir. AKP iktidarı temiz değildir.

Medeniyet güvendir; insanlar kendi evlerinde çocuklarının odalarını dahi dinlemeyi ahlaki bulmazken, AKP iktidarı ülkemizin tamamını dinlemekten çekinmemiş, dinlenmesine engel olamamıştır. AKP iktidarı güvenilmezdir

Sayın Bahçelinin basın toplantısında söylediği gibi, AKP Medeniyet Liginden Küme Düşmüştür.