Siyasi partilerde Genel Başkanlığa aday olmak insanların demokratik hakkıdır. Seçmek ve seçilmek demokrasinin temel kuralıdır. Önümüzdeki ay içerisinde MHP Kurultayı yapılacak, bu nedenle adaylığını açıklayanlar oldu. Bu yazımda aday olmayı demokratik hak görmekle birlikte, bazı endişelerimi de sizinle paylaşmak istiyorum.

Mevcut iktidar tarafından ülkemizin yangın yerine çevrildiği hepimizin malumudur. Ülkemiz ekonomisinin çökertildiği, toprak bütünlüğünün, dilinin, bayrağının adının tartışıldığı bir sürece sokulduğunu hep birlikte görmekteyiz.

Bu gidişe dün olduğu gibi bu gün de MHP dur demektedir. Yine bütün şer odaklarının karşısına MHP Genel Başkanı çıkmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tüm hainlerin, bölücülerin, yandaşların, işbirlikçilerin korkulu rüyası olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünme projeleri masaya konmuş tek tek gerçekleştirilmek istenmektedir. Bu tehlikeli davranışlara dur diyen Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli oldu. Bütün bu oyunları bozacağını şu ifadelerle belirtmiştir: "Her bedeli ödemeye hazırım. Mecliste, dağda, nerede olmamız gerekirse orada oluruz ama bu ülkeyi böldürtmeyiz."

       Ülküdaşlarım; ne gariptir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne zaman başı belada olsa eşzamanlı olarak MHP'nin de başı belaya sokulmak istenmektedir. Şer cephelerine karşı kullanılacak enerjilerinin içeride kendi arkadaşlarına karşı kullanılması ve zaman öldürülmesi istenmektedir. Böyle sancılı süreçlerde Parti içerisinde bir bakarsınız kıpırdanmalar olur. İmzalar toplanır, delegeler ziyaret edilir, olağanüstü kurultaylar teklif edilir. Mantar biter gibi aday biter.

      Tüm bu olan biten tesadüf değildir. Hainler, gafiller ve kışkırtanların rol aldığı "Fitne" isimli orta oyunudur.

Ülküdaşlarım; Genel Başkanımız, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü konusunda ve millî konularda neyi eksik yapmıştır? Ankara'dan okyanus ötesine kadar haykırmıştır. Her bedeli ödemeye hazırım diye. İç siyasete baktığımızda ise Partiyi tüm zorluklara rağmen getirdiği nokta ortadadır.

Geçen üç-beş yıl içerisinde yaşanan olaylarda ülkücülere biçilen roller bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Genel Bakanımız, bu oynanmak istenen oyunları zamanında görmese ve çözmeseydi Allah korusun bu gün birçoğumuz hapishanelerde olacaktık. Kardeşkanı akacaktı, ülke bölünme sürecine sokulacaktı. Bunlar artık herkes tarafından biliniyor. Bu süreçte bir tek ülkücünün burnu kanamamıştır. Allah Genel Başkandan razı olsun.

İçerisinde bulunduğumuz bu günlerde Devletimizin, Milletimizin başı yine derttedir. İhanet açılımları arka arkaya gelmektedir. Bu açılımlara karşı yine ilk ve tek karşı duran lider  Genel Başkanımız olmuştur. Bunun üzerine kendilerini eski ülkücü diye tanımlayan bir takım insanları bularak ihanet açılımlarına destek verdirdiler.

Acaba liderin gücünü zayıflatabilir miyiz diye türlü türlü çirkin oyunlar tezgâhlandı. Bu kötü amaçlı çabalar da Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından boşa çıkartıldı.

Bunun üzerine ihanet şebekeleri kararlarını verdiler. Devlet Bahçeli gitmeli şayet gitmez ise rahat bırakılmamalı, ülkücü hareketin bereketi kaçırılmalı, içlerinde fitne çıkarılmalı diye. Bunu da sahneye koymaktadırlar.

Adayın biri İsrail'den "Kleranslı" iş adamı yani en güvendikleri iş adamı. Aday ise en çok İsrail'e ve Genel Başkana saldırıyor. Ülkücüler de o kadar saf ki bu kandırmacaya inandı. İsrail tarafından kendilerine saldırma yetki belgesi verilerek gönderildiğini bilmiyorlar mı?

Diğeri hakkı sanarak emanetleri istiyor. Ne emaneti, sana kim vermişti, ne zaman nerede verilmişti?

Yıllardır nerelerdeydin? Hangi siyasi kulvarlardaydın? Biz hepsini biliyoruz. Sen yine İsrail çeliği fidanlarınla ilgilen, bağ bostan işleriyle uğraş. Atalar ne güzel söylemiş: "Bağa bak üzüm olsun, üzümü yemeye yüzün olsun." Sen bizim bağlara hiç uğramadın.        

Ülküdaşlarım; Bu Kurultay dünyanın her yerinden merakla beklenmektedir. Türkiye'nin kötü yönetilmesine dış güçlerin hesaplarına, arsızlığa, yolsuzluğa her türlü ahlaksızlığa dur diyen ve "Devlet gitsin" diye proje üretenlere inat "Devletin Başına Devletin geleceği" kurultaydır.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Cengiz YİĞİT

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.