Meclis tarihinde böyle bir olay yaşanmadı!

8 Şubat 2012 tarihi AKP'nin zorbalığının ve Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün vardığı son nokta olarak tarihe geçti ve AKP zihniyeti demokrasiyi katletti. TBMM'nin hükmi şahsiyeti yerle bir oldu.

TBMM'de muhalefetin sesini tamamıyla kısmayı amaçlayan İçtüzük görüşmelerinde iktidar ve muhalefet partilerinin uzlaşamaması üzerine başlayan gerilim dün (8 Şubat Çarşamba) zirveye tırmandı. Gerilimli oturumu yönetmek üzere genel kurula gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek İçtüzük hükümlerini ve TBMM'nin 92 yıllık teamüllerini yok sayarak keyfi yönetimiyle Başkanı olduğu meclisin saygınlığını zedeledi, hatta ayaklar altına aldı.

Mecliste yaşanan tartışmalar ve CHP vekillerinin konuşma Kürsüsünü işgali ve MHP vekillerinin protestolarına rağmen Başbakan Erdoğan'ın faşizan baskısı nedeniyle eski meclis başkanı Mehmet Ali Şahin gibi azarlanmak istemeyen Cemil Çiçek, milletvekillerinin soru sorma hakkını ve söz hakkını hiçe sayarak zoraki oylama yaptırmaya kalktı!

Protestoların devam etmesi ve kendisinin istifaya davet edilmesine rağmen İçtüzüğün 68. maddesine aykırı olarak defalarca ve bir saatten fazla oturuma ara vermiş ve içtüzüğü ihlal etmiştir. Görevini defalarca ihmal eden milletvekillerince ve milletvekillerince defalarca istifaya davet edilen Cemil Çiçek'i ben de burada istifaya davet ediyorum!

24. yasama dönemi fiilen bitmiştir. Türkiye artık resmen de Tayyip Erdoğan'ın tek adam diktatörlüğü ile yönetilmektedir. 549 milletvekilinin iradesi artık yok hükmündedir.

AKP MUHALEFETSİZ DEMOKRASİ İSTİYOR!

Milletvekillerinin sadece parmak kaldırma yetkisi vardı, kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi alınarak o da elinden alınmıştı. KHK yetki süresi dolmadan en köklü değişiklikler yapıldı ve Başbakanın imzası ile yürürlüğe konuldu.

TBMM TV'de grup toplantılarının ve saat 19'dan sonra TBMM Genel Kurul görüşmelerini naklen yayınlanmasını daha önce yasal düzenlemeyle kaldıran ve bütün basını iktidarın yandaşı haline getiren, hizaya gelmeyenleri ise operasyonlarla ve cezalarla sindiren AKP iktidarı şimdi de yeni bir dayatmayla demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan muhalefetin sesini kısmak için getirilen TBMM İçtüzük değişikliği ile tek partili faşizan bir yönetime geçilmek isteniyor.

Muhalefetsiz demokrasi olmaz!

Parlamenter demokrasi ruhuna Fatiha!

Güle güle demokrasi...!

Yaşa(ma)sın Faşizan tek parti diktatörlüğü!