Nihat Genç aylar önce "Cemaat şaibesi Meral Akşener'in yakasını hiç bırakmayacak" başlıklı bir yazı yazmıştı. Her ne kadar Nihat Genç bu başlığı atsa da, o da aynı "Meral Akşener'i FETÖ destekliyor" diyen, daha sonra Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılan Koray Aydın'ın durumuna düşse de meselenin özeti bu başlıktaki ifadedir.

Bu şaibe somut olaylarla ortadadır.

1 Kasım seçimleri sonrası FETÖ'nün MHP üzerinde yapmaya çalıştığı siyasi kumpas her yönüyle delildir. Önce CHP ilişkileri kullanılarak MHP'nin kongresine kayyum ataması yaptılar.

O kayyum atanma noktasına hangi ilişkilerin getirdiğini tüm figüranlarıyla yazmıştık. Daha sonra MHP üzerindeki operasyonda tıkanan yerlerde FETÖ'cü hâkim ve savcılar devreye girdi. Şimdi çoğu cezaevinde, firar yahut ihraç edilmiş durumdadır.

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz öncesi MHP üzerinde nasıl seferberlik ilan ettiklerini tüm dünya görmüştü.

Yurtta Sulh konseyinde ismi yer alan Ömer Kulaç ismindeki darbeci asker, darbe girişiminden 4-5 saat önce "-Şunu da yazın, olmazsa bana hesap sorarsınız; 2 ay sonra Devlet Bahçeli MHP ile ilişiğini kesecek." Diye twit atabilmişti.

15 Temmuz günü bile MHP'de yapacakları operasyonu düşünmüşlerdi.

Bu Ömer Kulaç aile boyu FETÖ'cüdür ve kardeşleri Tuğamiral Hasan Kulaç, Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç şuan FETÖ'den tutukludur. Ömer Kulaç, 4 kez müebbet ve 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

MHP'deki FETÖ operasyonu tartışmasız bir şekilde alenen ortadadır. FETÖ mensuplarının MHP içinde kimlere destek verdiği de Koray Aydın'ın daha önceden dediği gibi artık bir sır değildir.

Nurettin Veren'in, Hüseyin Gülerce'nin ifadeleri zaten her şeyi netleştirmektedir. Bir zamanlar FETÖ'nün Emniyet İmamı olan Kemalettin Özdemir'in kamuoyuna henüz yansımayan, Fethullah Gülen'e gönderilen devletin gizli belgeleriyle alakalı itirafları da asıl bombayı ileriki günlerde patlatacaktır.

Bildiklerimiz, gördüklerimiz ve yaşadıklarımız MHP'de nasıl bir FETÖ operasyonu yapılmaya çalışıldığını göstermiştir.

FETÖ'nün eli ve ruhu yeni kurulacak partinin içindedir.

Hepsi bunun farkındadır. Aslında çoğu başlarına geleceği de bu manada bilmektedir.

Şimdi akıllarınca "FETÖ bize saldırıyor" algısı yaratarak "cambaza bak" oynamaya çalışıyorlar. FETÖ'cü Tuncay Opçin, Koray Aydın'a ve Ümit Özdağ'a saldırmışta, FETÖ yeni partiye saldıran oluyormuş… Oysa Ümit Özdağ'ın ve Koray Aydın'ın FETÖ'cülerle olan sıcak ilişkileri belge ve delilleriyle ortadadır.

15 Temmuz'dan aylar önce bizzat şahitlerin huzurunda bana "Türkiye'de farklı gelişmeler olacak" diyen ve bu sözünden iki hafta sonra MHP'deki görevlerinden istifa edip kaçan Ümit Özdağ ile 15 Temmuz'dan 1 gün önce "Yatakta basıp şafakta asacaklar" diye tweet atan FETÖ'cü Tuncay Opçin arasında ne fark vardır?

Zaman gazetesinin kuruluş yıldönümünde MHP'den tek katılan ve Zaman gazetesini "25 yıl dile kolay. Zaman'ın bu hale gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bundan sonraki dönemde de kendilerine başarılar diliyorum. " şeklinde öven, 2012 yılındaki MHP kongresinde FETÖ'nün beyin takımında yer alan işadamı Adnan Osman Güldaş'ın destek verdiği, yine 2012 yılında "Fethullah Gülen cemaatine yakınmışınız?" sorusuna "Ben her cemaate yakınım" cevabı veren Koray Aydın'ı FETÖ'cüler niçin eleştirsin ki?

Hele Ümit Özdağ ve darbe girişiminin tarihini bile tam bilen FETÖ'cü Emre Uslu arasındaki dostluk dillere destan iken FETÖ bunlardan niye rahatsızlık duysun ki?

FETÖ, CHP ve HDP ittifakını 2019 yılına yönelik güçlü kılmak için, AKP ve MHP'yi meşgul edecek ve zarara uğratacak bir yeni parti arayışı içindeydi. Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın bunun için kullanılacaktır. Meselenin özeti budur.

En ilginç olan ise, yazıları 2004 yılında tam sayfa Zaman gazetesinde yayınlanan Sinan Oğan'ın bunlara mesafeli kalmasıdır. Onun kokusu da yakında ortaya çıkar.

Meral Akşener'in 7 Haziran'da milletvekili yapılmasına karşın, ortada bir tane muhalif demeci, eylemi olmadığı halde 1 Kasım'da tekrar milletvekili adayı yapılmamasını anlayabilecek zekâ ancak Ülkücü şuurla yetişmiş kişilerde olur. 

O yüzden "MHP'de FETÖ operasyonu yaşanmadı" diyen kim varsa bilin ki kahpe bir FETÖ'cüdür.

MHP, her yönüyle, her cepheden bir FETÖ operasyonu yaşamıştır. 

Yıllardan beri FETÖ'ye karşı mücadele veren MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP'yi FETÖ'nün her operasyonunda korumuştur. Sadece MHP'yi değil, 15 Temmuz günü Türkiye'yi korumak için nasıl bir duruş sergilediği ortadadır.

Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU